DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Valsts policija par laupīšanām Rīgas centrā aizturējusi nepilngadīgas personas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 10. februārī Valsts policijas Rīgas Centra iecirknī tika saņemta informācija par notikušu laupīšanu Rīga, Vērmanes dārzā pie estrādes, kur personu grupa diviem nepilngadīgajiem nolaupīja personīgās mantas. Likumsargi tūlītēji reaģēja un sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju aizturēja iespējamās vainīgās personas. Par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem Valsts policijas Rīgas Centra iecirkņa amatpersonas februārī ir uzsākušas četrus kriminālprocesus, kuros noskaidrotas iespējamās vainīgās personas un daļa no viņām aizturētas.

Valsts policijas Rīgas Centra iecirkņa amatpersonas šomēnes, līdz šim brīdim, uzsākušas četrus kriminālprocesus par laupīšanām, laupīšanas mēģinājumu un zādzību nelielā apmērā, ko izdarījušas nepilngadīgas personas. Visi izmeklējamie noziedzīgie nodarījumi veikti diennakts tumšajā laikā Rīgas centrā, kur ir liela cilvēku plūsma. Noziegumos ir cietušas nepilngadīgas personas un pret viņām pielietota vardarbība, draudi, aukstais ierocis – nazis un pneimatiskais ierocis.

Izmeklējot šīs krimināllietas, tika noskaidrots, ka noziegumus, izņemot pēdējo reģistrēto, izdarījušas vienas un tās pašas personas, proti, personu grupa. Jāpiemin, ka daļa no iesaistītajiem jauniešiem vēl nav sasnieguši 18 gadu vecumu. Tāpat noskaidrots, ka vairāki no viņiem nav rīdzinieki un dzīvo citās pilsētās Pierīgā.

Pēdējais šāda veida likumsargu reģistrētais noziedzīgais nodarījums izdarīts 10. februārī ap pulksten 20.50, kad Rīgā, Vērmanes dārzā personu grupa aplaupīja divus nepilngadīgos. Notikušo novērošanas kamerās ieraudzīja Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, kuri nekavējoties devās uz notikuma vietu un informēja Valsts policiju. Drīz vien pēc nozieguma izdarīšanas iespējamās vainīgās personas tika aizturētas un nogādātas iecirknī. Iespējamie vainīgie dzimuši 2006. un 2007. gadā un iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par administratīviem pārkāpumiem saistībā ar alkoholisko dzērienu lietošanu un par zādzību nelielā apmērā. Nolaupītās personīgās mantas policisti ir atguvuši.

Tāpat likumsargi mēneša sākumā reģistrējuši divas laupīšanas, kas izdarītas Rīgā, Audēju ielā, vienu zādzību, kas notikusi kādā Rīgas centra bārā, un laupīšanas mēģinājumu pret nepilngadīgu personu, kas notikusi 7. februārī Aspazijas bulvārī, Rīgā.

Policisti iespējamās vainīgās personas, kuras, iespējams, veikušas minētos noziegumus, noskaidroja un daļu no viņām aizturēja. Vienai iesaistītajai personai tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt modriem un parūpēties par savu un savu personīgo mantu drošību, neuzticēties un neiesaistīties sarunās ar nepazīstamām un apšaubāmām personām. Tāpat svarīga ir arī līdzcilvēku iesaiste – situācijās, kad esat kļuvis par nozieguma aculiecinieku, nekavējoties par notikušo jāziņo policijai, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI