DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēka dzēšana Mārupes novadā šorīt turpinās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7. februāra plkst. 6.30 līdz 8. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 15.14 VUGD saņēma informāciju, ka Mārupes novada Mārupes pagastā ražošanas ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkā notiek atklāta degšana un liesmas strauji izplatās, notiek uzliesmojumi, kā arī izveidojies spēcīgs sadūmojums. Plkst. 19.11 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ierobežot liesmu izplatīšanos, bet konstrukciju jaukšanas un liešanas darbi vēl turpinās arī šorīt. Divstāvu ražošanas ēka dega 600 m2 un blakus novietotā produkcija 20 m2 platībā, kā arī karstuma ietekmē bojātas trīs automašīnas. Saskaņā ar NMPD sniegto informāciju, slimnīcā nogādāti divi ugunsgrēkā cietušie, bet vienam palīdzība sniegta uz vietas. Lai novērstu iespējamo piesārņojumu, ugunsdzēsēji glābēji tuvumā esošajā novadgrāvī izvietoja absorbējošās bonas. Dzēšanas darbos tika iesaistīti plaši VUGD spēki - gandrīz 50 ugunsdzēsēji glābēji, deviņas autocisternas, trīs autokāpnes un ķīmijas auto, kā arī Starptautiskās lidostas "Rīga" ugunsdzēsēju komanda ar autocisternu (36 tonnas ūdens) un personālu. Notikuma vietā strādāja NMPD, Valsts policijas un Valsts vides dienesta pārstāvji. Valsts policija un Mārupes novada pašvaldības policija notikuma vietā palīdzēja regulēt satiksmi. Notikuma vietā bija izveidots operatīvais štābs, kurā iesaistīti pārstāvji no dienestiem un uzņēmuma.

Plkst. 09.29 VUGD saņēma informāciju, ka Dobeles novada Jaunbērzes pagastā uz autoceļa A9 ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka autobuss atrodas uz sāniem grāvī un visi cilvēki, izņemot divus, izkļuvuši no tā paši saviem spēkiem. Ugunsdzēsēji glābēji nostabilizēja autobusu, atvienoja autobusa akumulatora klemmes un ar absorbenta palīdzību savāca izlijušo šķidrumu. Divi cilvēki izcelti no autobusa un nogādāti līdz NMPD mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 11.42.

Plkst. 11.53 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Saulkrastu novada Sējas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku, ko nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Ugunsdzēsēji glābēji atvienoja automašīnas akumulatora klemmes un plkst. 12.47 darbu notikuma vietā beidza.

Plkst. 13.00 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Vērēmu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Divus cilvēkus ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja no automašīnām un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Notikuma vietā tika sakārtota ceļa braucamā daļa un plkst. 14.45 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Vakar plkst. 20.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Rīgas ielu Gulbenē, kur četrstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas un gulta 1 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no degošā dzīvokļa evakuējās viens cilvēks, bet ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja vēl 11 cilvēkus. Plkst. 20.50 ugunsgrēks likvidēts.

Dārziņu ielā Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no grāvja izcēla bojāgājušo un nodeva viņu Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega sadzīves mantas, jumta konstrukcija, starpstāvu pārsegums, sodrēji ēkas dūmvadā, elektrības sadales skapis, vadi, drošinātāji, elektrolīnijas balsts, vieglā automašīna, siena rullis, grīda un piecos gadījumos atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI