DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Gulbenes novada pašvaldībai nodos valstij piederošos vietējas nozīmes autoceļus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Ministru kabinets otrdien, 10. janvārī, atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto priekšlikumu par vietējo autoceļu nodošanu Gulbenes novada pašvaldības pārziņā.

Gulbenes novada pašvaldība savā īpašumā pārņems valstij piederošo nekustamo īpašumu vairākos pagastos. Pašvaldības īpašumā nonāks autoceļš V428 “Dzeņi – Galgauska” Daukstu un Galgauskas pagastā. Pašvaldībai apsaimniekošanā tiks nodoti arī autoceļi V442 Lizuma pagastā ceļa posmā “Velēna – Ridūži” un V444 “Pievedceļš Kalnienas stacijai” Stāmerienas pagastā.

Valstij piederošos nekustamos īpašumus – vietējās nozīmes autoceļus Satiksmes ministrija nodod pašvaldību īpašumā, lai pašvaldības varētu īstenot to autonomās funkcijas, radīt jaunas darbavietas un veicināt privāto investīciju piesaisti. Tādējādi ir iespējams nodrošināt kvalitatīvus vietējos autoceļus, jo pašvaldības ceļu uzlabošanai var piesaistīt arī Eiropas savienības finansējumu.

Satiksmes ministrija ar pašvaldībām ir apspriedusi un vienojusies par vietējo ceļu nodošanu pašvaldību pārziņā, piešķirot papildu mērķdotācijas finansējumu. Lai šo iniciatīvu īstenotu, pēc ministrijas ierosinājuma Ministru kabinets nolēma pašvaldībām, kas pārņem savā īpašumā valsts vietējo autoceļu vai tā posmu, atvēlēt  mērķdotāciju 1560 eiro apmērā par katru pārņemto kilometru uz termiņu ne ilgāku par pieciem gadiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI