DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Nākamā nedēļa sāksies ar ilgstošu snigšanu, ļoti stipru puteni un atkalu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Pirmdien un otrdien Latvijā gaidāms ilgstošs sniegs ar ļoti stipru puteni, valsts austrumu rajonos arī stipra atkala. Pēc šobrīd (09.12.2022.) pieejamās informācijas un datiem pirmdien un otrdien būs spēkā oranžā līmeņa brīdinājums par ļoti stipru sniegputeni. Analizējot apstākļus, tiks vērtēta nepieciešamība kādā no valsts reģioniem izsludināt arī sarkanā līmeņa brīdinājumus.

Jau svētdien dienā virs Rumānijas un Ukrainas sāks veidoties jauns ciklons, kas, šķērsojot Baltkrieviju, ātri virzīsies uz ziemeļiem. Pirmdien tā centrs jau atradīsies virs Latvijas. Jau svētdien pēcpusdienā Latviju no dienvidaustrumiem sāks šķērsot plaša nokrišņu zona, kas līdzi atnesīs ļoti stipru ilgstošu snigšanu. Visintensīvākie nokrišņi gaidāmi pirmdien, kad sniega segas biezums diennakts laikā teritorijas lielākajā daļā palielināsies par 15-20 cm. Visā valsts teritorijā gaidāms brāzmains ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, brāzmās sasniedzot 15-17 m/s, taču piekrastē pat 20-23 m/s. Stiprā vēja un snigšanas dēļ gaidāms ļoti stiprs putenis, kas būtiski pasliktinās redzamību un veidos sniega sanesumus. Turklāt Latvijas austrumu rajonos ir arī ļoti augsta stipra sasalstoša lietus - atkalas varbūtība. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būs -2…-8° robežās.

Otrdien snigšana un putenis turpināsies, to intensitāte, salīdzinot ar pirmdienu, nedaudz mazināsies, tomēr vēl aizvien sagaidāms nozīmīgs sniega segas biezuma pieaugums. Otrdienas vakarā sniega segas biezums vietām Latvijā pārsniegs 50 cm. Vēja brāzmas otrdien arī būs mazākas, Latvijas galējos austrumu un rietumu rajonos sasniedzot 14 m/s. Gaisa temperatūra naktī un dienā saglabāsies -2…-7°.

Atsaucoties uz iepriekš minēto, apstākļi uz ceļiem būs ļoti sarežģīti, jo ceļi un ielas būs aizputinātas, bet atkalas skartajos reģionos arī ļoti slidenas. Arī redzamība būs būtiski apgrūtināta. Pārvietojoties pa ceļiem, jāieplāno ilgāks laiks, kā arī jāizvērtē, vai došanos ceļā nav iespējams atlikt. Vēja un atkalas rezultātā var tikt nolauzti koku zari, bojātas elektropārvades līnijas. Aicinām visus būt gataviem sarežģītajiem laika apstākļiem un ļoti piesardzīgiem!

Aktuālajai brīdinājumu informācijai sekojiet bridinajumi.meteo.lv/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI