DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

"LVM Zemes dzīles" laboratorija reakreditēta uz 5 gadiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LVM

Šī gada jūlijā pēc Valsts aģentūras ”Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs” (LATAK) reakreditācijas vizītes “LVM Zemes dzīles” laboratorijai tika piešķirta akreditācija nākamajiem 5 gadiem, tostarp elastīgajā sfērā. Līdz ar to “LVM Zeme dzīles” laboratorija turpmāk var patstāvīgi aktualizēt testēšanas metodes elastības ietvaros bez papildu LATAK novērtēšanas vizītes.

“Ja tiek izdots jauns vai aktualizēts kādas testēšanas metodes standarts, “LVM Zemes dzīles” laboratorija var operatīvi un patstāvīgi reaģēt – izvērtēt izmaiņas, veikt korektīvās darbības, ieviest izmaiņas ikdienas testēšanā un izsniegt rezultātus ar atsauci uz akreditāciju. “LVM Zemes dzīles” minerālo materiālu un to produktu klienti var būt pārliecināti, ka produkti mūsu  laboratorijā tiek testēti pēc aktuālākās standartu versijas,” stāsta “LVM Zemes dzīles” laboratorijas vadītāja Gita Kārkle.

Turklāt 2022. gada jūnijā, LATAK kļūstot par pilntiesīgu biedru starptautiskā akreditācijas iestāžu organizācijā  – ILAC – “LVM Zemes dzīles” laboratorijas izsniegtie rezultāti turpmāk ir atzīstami arī citās ILAC dalībvalstīs, kas akreditētajā “LVM Zemes dzīles” laboratorijā testētam produktam atver tirgu ne tikai ārpus Latvijas un Eiropas robežām, bet arī daļā no vispasaules tirgus, palielinot konkurētspēju un starptautisku atzīšanu. Turpmāk ILAC MRA zīme būs redzama uz “LVM Zemes dzīles” laboratorijas testēšanas pārskatiem.

AS “Latvijas valsts meži” 2018. gadā izveidoja “LVM Zemes dzīles” minerālo materiālu testēšanas un pētniecības laboratoriju, kurai ir izšķiroša nozīme produktu kvalitātes izsekojamībā. Tās akreditācija kopš izveides tiek veikta brīvprātīgi, ar mērķi nodrošināt apliecinājumu kompetencei, lai mūsu klientiem sniegtu drošību un uzticamību rezultātiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI