DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Novembrī tiks uzsākta labbūtības kampaņa ar mērķi veicināt jauniešu mentālo uz fizisko veselību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No šā gada 1. novembra līdz 31. novembrim tiks īstenota Labbūtības kampaņa Eiropas Jaunatnes gada projekta ietvaros. Kampaņas galvenais mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par jauniešu fiziskās un mentālās veselības būtiskumu un lauzt daļu no sabiedrībā esošajiem mītiem.

Kampaņa ilgst 4 nedēļas un katra kampaņas nedēļa tiks veltīta konkrētai tēmai:

  • Pirmā nedēļa - fiziskās veselības pīlāri (miegs, uzturs, fiziskās aktivitātes. Regulāra miega deficīta sekas u.c.);

  • Otrā nedēļa - stress un tā vadības rīki (tai skaitā izdegšanas sindroma pazīmes un prevencija);

  • Trešā nedēļa -  panikas un trauksmes lēkmes (kas tas ir un kā reaģēt, ja sākas pašam vai blakus esošam cilvēkam);

  • Ceturtā nedēļa - komunikācija ar vecākiem un līdzcilvēkiem par psihoemocionālo veselību.

"Jaunība ir būtisks periods veselīgas dzīves ieradumu veidošanā. Kad esam garīgi un fiziski veseli, mēs baudām dzīvi, vidi, priecājamies par cilvēkiem tajā un varam būt radoši it visā, ko vēlamies darīt. Garīgās un fiziskās veselības problēmas var plaši ietekmēt ar veselību saistīto dzīves kvalitāti, tāpēc jauniešiem ir svarīgi zināt, prast un pielietot visu, kas var palīdzēt justies labi un vēl labāk," uzsver Bērnu slimnīcas Bērnu slimību klīnikas vadītāja Dace Gardovska, Rīgas Stradiņa universitātes profesore. 

Kampaņas ietvaros jauniešiem ir iespēja aktīvi iesaistīties un izstrādāt iniciatīvu projektus, saņemot finansējumu līdz EUR 1000. Iniciatīvu konkurss ir paredzēts ikkatra jaunieša sasniegšanai un jaunatnes organizāciju atbalstam darbam ar attāliem reģioniem. Vienlaikus vēršam uzmanību, ka ikviens iedzīvotājs ir aicināts līdzdarboties, aktualizējot šo tēmu vietējās kopienas ietvaros un ikdienas dzīvē sev apkārt. 

Lai uzzināti plašāku informāciju par Labbūtības kampaņu un sekotu līdzi Eiropas Jaunatnes gada jaunumiem un gaidāmajām aktivitātēm, aicinām dodies uz www.ljp.lv, sadaļu Eiropas Jaunatnes gads, kā arī mūsu Facebook lapu!

Konteksts: Eiropas Komisija 2022. gadu pasludinājusi par Eiropas Jaunatnes gadu ar mērķi rosināt domāt par jauniešu nākotni, lomu un viņu aktīvu līdzdalību Eiropas kopējās labklājības un ilgtspējas veidošanā, tādā veidā sniedzot jauniešiem iespējas zaļākai, digitālākai un iekļaujošākai nākotnei. Latvijā Eiropas Jaunatnes gada nacionālā koordinatore ir Latvijas Jaunatnes padome, kas ir lielākā jaunatnes organizāciju apvienība Latvijā.

Eiropas Jaunatnes gads Latvijā tiek īstenots ar Eiropas Komisijas atbalstu projekta "EJG Latvijā" ietvaros, sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā kā arī ar jaunatnes jomā iesaistītajām nevalstiskajām organizācijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI