DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ziemeļatlantijas padome pauž nosodījumu kiberuzbrukumiem Albānijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju infrastruktūrai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvija un tās NATO sabiedrotie ir pieņēmuši kopīgu Ziemeļatlantijas padomes paziņojumu, paužot solidaritāti ar Albāniju un nosodot kiberuzbrukumus Albānijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju resursiem.

ZIEMEĻATLANTIJAS PADOMES PAZIŅOJUMS ATTIECĪBĀ UZ ĻAUNPRĀTĪGAJĀM KIBERDARBĪBĀM PRET ALBĀNIJU

1. Mēs paužam solidaritāti ar Albāniju pēc nesenā kiberuzbrukuma tās nacionālajai informācijas infrastruktūrai. Sabiedrotie atbalsta Albānijas un citu sabiedroto paziņojumus, kurā atbildība par kiberuzbrukumu attiecināta uz Irānas valdību. Mēs stingri nosodām šādas ļaunprātīgas kiberdarbības, kas plānotas, lai destabilizētu kāda sabiedrotā drošību un kaitētu tai, un apgrūtinātu pilsoņu ikdienu. NATO un sabiedrotie atbalsta Albāniju, tai stiprinot savas kiberaizsardzības spējas nākotnē pārvarēt un atvairīt šādas ļaunprātīgas kiberdarbības.

2. Ļaunprātīgu darbību veicēji tiecas vājināt mūsu kritisko infrastruktūru, traucēt mūsu valsts pārvaldes sniegtos pakalpojumus, iegūt izlūkošanas informāciju, piesavināties intelektuālo īpašumu un apgrūtināt mūsu militāro darbību. Sabiedrotie ir apņēmušies aizsargāt savu kritisko infrastruktūru, spēcināt noturību un stiprināt savu kiberaizsardzību. Mēs turpināsim palielināt modrību attiecībā uz šāda veida ļaunprātīgām kiberdarbībām nākotnē un atbalstīsim cits citu, lai atturētu pilna spektra kiberdraudus, aizsargātu no tiem un vērstos pret tiem, tostarp apsverot iespējamu kolektīvu atbildes rīcību.

3. Mēs atbalstām brīvu, atklātu, miermīlīgu un drošu kibertelpu. Mēs ieguldām pūles, lai palielinātu stabilitāti un samazinātu konflikta riskus, veicinot starptautisko tiesību aktu ievērošanu un brīvprātīgas normas valsts atbildīgai uzvedībai kibertelpā, ko atzinušas visas Apvienoto Nāciju Organizācijas dalībvalstis. Mēs aicinām visas valstis ievērot savas starptautiskās saistības aizstāvēt uz normām balstītu pieeju kibertelpai.

NATO publicētais Ziemeļatlantijas padomes paziņojums ir atrodams šeit: NATO - Official text: Statement by the North Atlantic Council concerning the malicious cyber activities against Albania, 08-Sep.-2022.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI