DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
5
5

Piekto gadu piešķirs Simtgades stipendijas Latvijas skolu absolventiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau piekto gadu Latvijas vidējās izglītības iestādēm bija iespēja izvirzīt šā mācību gada absolventus Latvijas Simtgades stipendijas saņemšanai. Vienreizēju stipendiju 500 eiro apmērā šogad saņems 321 skolu absolvents.

Pēdējie gadi bijuši izaicinājumiem pilni, tomēr Simtgades stipendiju projekts jau atkal pierādījis, ka mūsu centīgākos, zinošākos un aktīvākos jauniešus šādi pārbaudījumi tikai stiprina. Ieguldītais darbs mācībās, ārpusskolas aktivitātēs un skolas dzīves veidošanā devis prasmes un zināšanas visai turpmākajai dzīvei. Novēlam neapstāties pie sasniegtā un stipendiju ieguldīt tālākajos mērķos un izaugsmē,” sveicot stipendiju saņēmējus, uzsver finanšu ministrs Jānis Reirs.

Saskaņā ar stipendijas nolikumu katras Latvijas vidējās izglītības iestādes izlaiduma klašu viens skolēns var saņemt šo stipendiju. To piešķir par mācību sasniegumiem, aktīvu sabiedrisko darbu, iesaistīšanos mākslinieciskajā pašdarbībā un sporta aktivitātēs, kā arī par ieguldījumu izglītības iestādes attīstībā. Izglītības iestādes, kuras 2021./2022. mācību gadā absolvē vairāk nekā 100 vispārējās vidējās izglītības vai profesionālās vidējās izglītības skolēnu, stipendijas saņemšanai varēja izvirzīt divus pretendentus.

Vērienīgais stipendiju projekts Latvijas vidusskolu absolventiem tika atklāts, sagaidot Latvijas simtgadi. Stipendiju atbalsta programmu īsteno Finanšu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija un VAS Latvijas Loto. 500 eiro atbalsts izcilniekiem iespējams, pateicoties Latvijas iedzīvotājiem, kuri piedalījušies VAS Latvijas Loto rīkotajā Simtgades loterijā.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI