DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru kabinetā darbu sāk iekšlietu ministrs Eklons un ekonomikas ministre Indriksone

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ceturtdien, 26. maijā, Saeima izteica uzticību un Ministru kabineta locekļu amatā apstiprināja iekšlietu ministru Kristapu Eklonu un ekonomikas ministri Ilzi Indriksoni.

Jaunais iekšlietu ministrs Kristaps Eklons līdz šim bija Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks. Viņa atbildībā bija VUGD Operatīvās vadības pārvalde, Tehniskā dienesta pārvalde un arī Iepirkumu un nodrošinājuma pārvalde. Šajā dienestā viņam ir ap 30 gadu darba pieredze, secīgi kāpjot pa karjeras kāpnēm līdz pat ģenerāļa pakāpei. 

K. Eklonam ir augstākā ugunsdrošības inženiera izglītība un arī tehnisko zinātņu maģistra grāds. Ar jaunā iekšlietu ministra CV iespējams iepazīties Ministru kabineta mājaslapā.

Saeima izteica arī uzticību Ilzei Indriksonei, ieceļot viņu ekonomikas ministres amatā. Viņa līdz šim bija Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāre un Saeimas deputāte, darbojoties arī Saeimas Budžeta un finanšu komisijā un Publisko izdevumu un revīzijas komisijā.

I.Indriksone Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē ieguvusi vides zinātņu maģistra grādu, bet pirms tam Latvijas Lauksaimniecības universitātē – inženieres kvalifikāciju un vides zinību bakalaura grādu. Ar jaunās ekonomikas ministres CV iespējams iepazīties Ministru kabineta mājaslapā.

Pirmā Ministru kabineta sēde, kurā piedalīsies jaunie ministri, būs 31. maijā.

Kā iepriekš ziņots, izmaiņas valdības sastāvā veiktas, jo tika pieprasīta iepriekšējās iekšlietu ministres Marijas Golubevas un ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga demisija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI