DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: karš Ukrainā paātrinās demokrātisko valstu digitālo drošību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

11. maijā darba vizītes laikā Vācijā Valsts prezidents Egils Levits atklāja Baltijas-Vācijas Digitālo samitu Lībekā, uzsverot digitālās sadarbības lomu, izaicinājumus un potenciālu abu valstu starpā. “Covid-19 pandēmija iedeva milzīgu paātrinājumu digitalizācijai, karš Ukrainā iedos paātrinājumu nepieciešamībai nostiprināt demokrātisko valstu drošību, jo īpaši digitālo drošību,” norādīja E. Levits.

Valsts prezidents uzsvēra, ka šobrīd Latvijai, Vācijai un Eiropas Savienībai kopumā jādomā par drošu digitālās infrastruktūras būvēšanu, lai tehnoloģijas uzticami kalpotu droši kā indivīdiem, tā uzņēmējiem un visai sabiedrībai. “Tam nepieciešami likumdošanas akti un kopīgi standarti, bet tam nepieciešama arī kopīga izpratne un apziņa, kā arī atbilstošas Eiropas mēroga investīcijas tehnoloģijās,” teica E. Levits.

Tāpat Valsts prezidents norādīja, ka Vācijas, Baltijas un visas Ziemeļeiropas reģionam moderno tehnoloģiju laikmetā ir visas iespējas piedzīvot jaunus Hanzas savienības laikus: “Ar iespējamu Somijas un Zviedrijas pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei paplašināsies gan ģeopolitiskās drošības telpa ap visu Baltijas jūru, gan arī nostiprināsies ekosistēma digitālajai infrastruktūrai, inovācijai un tirgum.”

Vācijas-Baltijas Digitālā samita atklāšanas laikā Valsts prezidents Egils Levits arī paziņoja Vācijas-Baltijas Biznesa balvas (Baltic-German Business Award) uzvarētājus – 1. vietu ieguva “EyeVi Technologies” no Igaunijas, 2. vietu – “Atom Mobility” no Latvijas, bet 3. vietu – “GoRamp” no Lietuvas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI