DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvijas Dabas fonds šogad mobilās ganīšanas sezonu sāk Rīgā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Kristaps kalns

Latvijas Dabas fonds (LDF) projektā GrassLIFE jau piekto gadu ar dažādām metodēm palīdz atjaunot vērtīgās un izzūdošās Latvijas dabiskās pļavas – tostarp arī ar noganīšanu.

6. maijā plkst. 11.00 sešas mobilā ganāmpulka Galovejas šķirnes govis ieradīsies Vakarbuļļu pļavā pie Buļļupes un Lielupes satekas Rīgā, lai sāktu jauno ganību sezonu. Tās atklāšanā piedalīsies arī Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs Edmunds Cepurītis, Latvijas Dabas fonda direktors Ģirts Strazdiņš, kā arī mobilā ganāmpulka koordinators Jānis Andrušaitis.

Ganību sezonas atklāšanas norises vieta: Vakarbuļļu iela 50, Rīga (ģeogrāfiskās koordinātas: 57.000581, 23.938898, LKS koordinātas: 496288, 317452.). Mediji, kā arī vietējie iedzīvotāji, laipni aicināti vērot sezonas atklāšanu!

Šogad daļa no mobilā ganāmpulka visas vasaras garumā darbosies divās Vakarbuļļu pļavās: gan Buļļupes pļavā starp Vakarbuļļiem un Rītabuļļiem, gan pļavā, kura atrodas Buļļupes un Lielupes satekā. Vakarbuļļu pļavās ir sastopams vērtīgais un retais Eiropas Savienības nozīmes biotops Piejūras zālāji, kurš izceļas ar lielu sugu daudzveidību.

Vakarbuļļu teritorijas iedzīvotāji un viesi gotiņas varēs aplūkot gan Buļļupes pļavā starp Vakarbuļļiem un Rītabuļļiem, gan Buļļupes un Lielupes satekas pļavā.

Šajā sezonā mobilais ganāmpulks darbu dabisko pļavu labā veiks arī citās teritorijās Latvijā: Rīgas, Jūrmalas, Siguldas, Līgatnes pilsētās, Gaujas Nacionālā parka un Teiču un Krustkalnu dabas rezervātu pļavās. Mobilais ganāmpulks ir izveidots LDF projektā GrassLIFE, un tā īstenotā noganīšana ir instruments augu sugu daudzveidības un pļavu puķu krāšņuma atgūšanai dabiskajās pļavās, kuras ir grūti pieejamas vai nepiemērotas pļaušanai.

Par projektu GrassLIFE

Projektu “GrassLIFE: Zālāju atjaunošana un to dažādas izmantošanas veicināšana” īsteno Latvijas Dabas fonds, sadarbojoties ar partneriem – Latvijas Universitāti, Vides Risinājumu institūtu, dabas saimniecību “Bekas” un 11 lauku saimniecībām visā Latvijā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI