DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Eiropas atkarība enerģētikas jomā pārtaps par neatkarību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tiekoties ar Slovākijas premjerministru Eduardu Hegeru (Eduard Heger) oficiālās vizītes ietvaros Slovākijā, Valsts prezidents Egils Levits uzsvēra vairākus Eiropas Savienības (ES) uzdevumus stratēģiskajai attīstībai: koordinētu sadarbību ar NATO drošības jomā, ceļu uz enerģētisko neatkarību un cīņu ar dezinformāciju.

E. Levits un E. Hegers apspriedās par NATO Austrumu flanga stiprināšanu pēc NATO ārkārtas samitā pieņemtajiem lēmumiem, kā arī NATO stratēģiskajiem uzdevumiem. “NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas izveidošana Ādažos pirms vairākiem gadiem bija jauna pieredze par 10 dažādu valstu kopīgu sadarbību. Tagad tas ir sekmīgs pieredzes stāsts, ko pārņemt topošo NATO kaujas grupu izveidē,” sacīja Valsts prezidents, uzsverot Slovākijas nozīmi kaujas grupā Ādažos.

Nosodot Krievijas iebrukumu Ukrainā, E. Levits un E. Hegers pārrunāja aktuālo drošības situāciju, palīdzību bēgļiem, kā arī uzsvēra nepieciešamību pēc turpmākas vienotas demokrātisko valstu cīņas pret dezinformāciju un Krievijas īstenoto informatīvo melu politiku un propagandu.

Valsts prezidents un Slovākijas premjerministrs apspriedās arī par enerģētikas jautājumiem ES. Abas puses bija vienisprātis – Eiropai jāīsteno izšķirīgi soļi, lai nodrošinātu neatkarību enerģētikas jomā no Krievijas.

Abas puses pārrunāja Slovākijas un tās uzņēmēju dalību Trīs jūru iniciatīvā, kā arī Rīgā gaidāmo iniciatīvas samitu šī gada jūnijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI