DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Saeimai vēl šī sasaukuma laikā jāpieņem lēmumi par sabiedrisko mediju apvienošanas un finansēšanas koncepcijām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

21. martā Valsts prezidents Egils Levits tikās ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (SEPLP) – Jāni Siksni, Sanitu Jegermani-Upleju un Jāni Eglīti –, lai pārrunātu SEPLP Saeimā iesniegtās koncepcijas par sabiedrisko mediju apvienošanu, nākotnes finansējuma modeli, kā arī sabiedrisko mediju kvalitātes vadības sistēmu.

SEPLP informēja, ka koncepcija par sabiedriskā radio un televīzijas apvienošanu veidota, vienlīdzīgi attiecoties pret abiem medijiem, kā arī uzklausot radio un televīzijas viedokļus. Liela nozīme piešķirta tam, lai arī pēc apvienošanas, kā koncepcijā plānots – no 2024. gada janvāra, tiktu garantēta redakcionālā atbildība, viedokļu daudzveidība, kā arī stiprināts pieejamais saturs bērnu, jauniešu un pētnieciskās žurnālistikas jomās.

Valsts prezidents uzsvēra, ka “Saeimai, kas SEPLP iepriekš ir devusi uzdevumus abas koncepcijas izstrādāt, vēl šī sasaukuma laikā ir arī jāpieņem attiecīgi lēmumi, lai abu reformu gadījumā tiktu pieņemts skaidrs attīstības virziens”. E. Levits arī izteica atbalstu tam, ka pakāpeniski vairāku gadu laikā sabiedrisko mediju finansējums tiktu palielināts no pašreizējiem 0,13 % uz 0,16 % no IKP, kas ir Eiropas Savienības vidējais rādītājs sabiedrisko mediju finansējumam.

Tāpat tika pārrunāti padomes izvirzītie uzdevumi sabiedrisko mediju darbības kvalitātes vadības sistēmas izveidei un uzraudzībai. Padome informēja par apņēmību veidot sabiedriskā labuma testu sabiedrisko mediju novērtējumam, katru gadu apkopojot iedzīvotāju un ekspertu novērtējumu to darbībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI