DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministre M.Golubeva: turpinām stiprināt valsts ārējās robežas infrastruktūru

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 19. janvārī, iekšlietu ministre M.Golubeva apmeklēja Latvijas-Baltkrievijas robežu. Vizītei pievienojās arī ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails.

“Kopš piedzīvojām Baltkrievijas hibrīdoperāciju uz robežas, mums ir izdevies gan izvietot pagaidu žogu, gan pieņemt likumdošanu, kas ļaus ātrāk un efektīvāk izbūvēt Latvijas-Baltkrievijas robežas infrastruktūru. Jau noslēgts līgums ar VAS “Latvijas Valsts Meži” par teritoriju atmežošanu, notiek zemes atsavināšanas procesi. Strādājam pie tā, lai pastāvīgais žogs neapdraudētu meža dzīvnieku migrāciju. Iepriekš tika ziņots, ka Latvija, Lietuva un Polija no Eiropas Komisijas saņems 200 miljonus robežu stiprināšanai. Šobrīd jau esam iesnieguši aprēķinu, lai no šī finansējuma nodrošinātu vairākas izdevumu pozīcijas, kas saistītas ar robežuzraudzības infrastruktūru, autotransportu un ekipējumu,” atzīmēja iekšlietu ministre M.Golubeva.

Ministre arī atzinīgi novērtēja Amerikas Savienoto Valstu sniegto atbalstu Valsts robežsardzes materiāltehniskā aprīkojuma uzlabošanā.

Kā atzina ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails,  “Amerikas Savienotās Valstis stingri nosoda to, ka Lukašenko režīms politiski ekspluatē cilvēkus, veicinot nehumānu migrācijas plūsmu pāri savas valsts robežām. Šī rīcība apdraud cilvēku dzīvības.  Mēs augsti novērtējam Latvijas, kā arī Lietuvas un Polijas izrādīto līderību konfrontējot šos izaicinājumus, kas nāk no Baltkrievijas puses.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI