DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. decembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts vērtības
2
2

Sveicam Ēriku Tomsona kungu 103. dzimšanas dienā!

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valmieras novada pašvaldība

Gadumijā, 31. decembrī, 103. dzimšanas dienu svin Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks, Goda valmierietis Ēriks Tomsons. No sirds sveicam un vēlam veselību, tikpat možu garu un gaišu skatu uz dzīvi!

“Mēs esam liela ģimene, vectēvam jau ir deviņi mazmazbērni, un visi esam lieli dziedātāji. Pandēmijas dēļ ir nedaudz citādāk, bet parasti ir svinības, sabrauc visi radi. Un tad skan mīļākās dziesmas. Jau par tradīciju kļuvis, ka uzaicinām akordeonisti, vectēvam ļoti patīk šī instrumenta skanējums. Viņš agrāk spēlēja ģitāru, bet labākais draugs – akordeonu. Un tā arī dziedam vairākas stundas, vectēvs tikai diktē, kas būs nākamā dziesma,” stāsta Ērika Tomsona kunga mazmeita Elīna Siliņa.

Īpaši atmiņā palikusi 100. dzimšanas diena, kas tika atzīmēta Valmieras teātrī, pievienojoties senioru vīru korim “Baltie bērzi”, kurā dziedājis arī Tomsona kungs. “Visu mūžu ar dziesmu, arī grūtos laikos,” saka jubilārs. Skaistajā dzimšanas dienā viņš vēl: “Lai visiem būtu labs garastāvoklis, laba nākotnes izjūta, lai viss piepildās, ko sirds vēlas, galvenais turēt labu garastāvokli, lai vienmēr būtu smaids, nevis stress!”

Tomsona kunga ģimene stāsta, ka labs garastāvoklis un māka saglabāt mieru ir pamats možam garam. “Tētis vienmēr noliek mazus mērķus, kas jāizdara, kas jāsagaida, piemēram, jābrauc ciemos pie mazmazbērniem, jāuzņem ciemos radi, jāstāda ogu krūmi, jāizlasa jauna grāmata. Un tā nemitīgi arvien jaunas idejas un darbi ir padomā,” stāsta Tomsona kunga meita Daiga Siliņa. “Atceros, ka bērnībā biju par kaut ko ļoti nobijusies. Un vectēvs teica, ka, lai gan ir bail, tāpat jādara. Šie vārdi man ļoti palīdzējuši un turpina palīdzēt. Vienmēr būs bail vai neērti, bet tas nedrīkst traucēt sasniegt mērķus.”

Ēriku Tomsona kungu skaistajā jubilejā sveica Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un Valmieras novada Burtnieku apvienības pārvaldes vadītāja Kristīne Auziņa. “Pagodinājums un liels prieks tikties un sveikt Ēriku Tomsona kungu 103. dzimšanas dienā. Viņa dzīvesprieks un skats uz dzīvi patiešām iedvesmo. Iespējams tas, ka dzimšanas diena ir gadumijā, kad plānojam jauno un vēlam cits citam laimi, ir devusi Ērika kungam spēju priecāties par to, kas ir dots, vēlēt citiem tikai to labāko un plānot arvien jaunus darbus, kas neļauj ieslīgt grūtsirdībā. Lai veselība, lai dzīvesprieks, lai jaunas idejas un plāni! Daudz laimes dzimšanas dienā!” vēl domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Sveicam Tomsona kungu arī nesen iznākušās grāmatas “Pārcēlāji” atvēršanas svētkos. Grāmatā apkopotas trīs pārcēlāju (bēgļu laivu vadītāju) – Ērika Tomsona, Pētera Jansona un Laimoņa Pētersona – atmiņas no Otrā pasaules kara beigu posma. Latvijas Centrālās padomes uzdevumā viņi darbojās nelegāli un bieži palika nezināmi pat laivās pārceltajiem. Tikai mūža otrajā pusē viņi beidzot varēja uzticēt atklātībai savus neparastos dzīvesstāstus.

Ēriks Tomsons, tolaik vēl nesasniedzis pat 30 gadu vecumu, Otrā pasaules kara laikā palīdzējis glābties Latvijas bēgļiem, pārvedot viņus laivā pāri jūrai uz Zviedriju (kopumā veikti astoņi pārbraucieni). Par to sodu izcietis Sibīrijas lēģerī. Apbalvots ar Latvijas valsts augstāko apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI