DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Ezeres Muitas namā atklāta mūsdienīga un interaktīva ekspozīcija par karadarbības beigām Latvijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

13. decembra pēcpusdienā tika atklāta mūsdienīgi un interaktīvi izveidotā ekspozīcija par karadarbības beigām Latvijā un armiju grupas “Kurzeme” kapitulācijas akta parakstīšanas notikumu Ezerē.

Pirms atklāšanas lentes griešanas, Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts uzsvēra, ka šis ir ļoti būtisks pieturas punkts militārā tūrisma kartē un izveidotā ekspozīcija ir ļoti plašs solis pretī tam, kā vajadzētu būt nākotnē. Domes vadītājs teica paldies visiem, kas palīdzēja tapt šai ekspozīcijai, kura ir ļoti gaumīga, izzinoša un to ir vērts apskatīt gan mūsu novadniekiem, gan ārvalstu viesiem.

Projekta vadītāja Lana Radčenko pastāstīja, ka ekspozīcija ir daudzslāņaina un domāta kā skolēniem, tā interesentiem. Turklāt, domājot par ārzemju apmeklētājiem, saturs ir pieejams arī angļu valodā, taču, lai uzrunātu vēstures entuziastus ekspozīcijas satura padziļinātajā daļā ir iespēja atrast specifisku, detalizētu informāciju par karojošo pušu armijas vienībām Kurzemē Otrā pasaules kara beigās.

Ekspozīcija tapa projekta “Militārais mantojums” ietvaros, kuru līdzfinansē Eiropas Savienības Strukturālo un investīciju fondu mērķa "Eiropas teritoriālā sadarbība" Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programma. Projekta ietvaros izveidots vienots Latvijas un Igaunijas militārā mantojuma tūrisma piedāvājums, pilnveidojot apmeklētājiem pieejamas militārā mantojuma vietas Latvijā un Igaunijā, kas liecina par abu valstu neatkarības iegūšanu un atjaunošanu laikā no Pirmā pasaules kara sākuma 1914. gadā līdz 1991. gadam.

Pandēmijas apstākļu rezultātā, līdz 11. janvārim ekspozīcija pieejama apskatei pēc iepriekšējas pieteikšanās pa tālruni +371 29475438. Pēc 11. janvāra tiks izziņots jaunais darba laiks.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI