DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

4. decembrī norisināsies septītais Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 4. decembrī Rīgā norisināsies viens no nozīmīgākajiem ekonomikas forumiem Latvijā – Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums (PLEIF), kas šogad būs veltīts Rīgas attīstībai un pilsētas starptautiskajai konkurētspējai. 

Forums sāksies plkst. 10:00 un tas būs dalīts trīs tematiskajās daļās - uzņēmējdarbība un investīcijas, darbaspēks un talantu piesaiste, nekustamais īpašums. Katru no daļām ievadīs ekspertu prezentācijas, kam sekos diskusijas. Konferenci ar ievadvārdiem atklās valsts prezidents Egils Levits. Skatītājiem šī gada forumam būs iespējams sekot tikai attālināti, pieslēdzoties konferences mājaslapā www.pleif.lv vai PBLA Facebook lapā. 

“Ar šī gada konferenci vēlamies uzsvērt, ka ikviena krīze paver jaunas iespējas un mudina mūs attīstīties un pielāgoties. Rīgai kā internacionālai pilsētai un Baltijas valstu centram ir neskaitāmas priekšrocības un jau esošie nākotnes plāni, kas Rīgu iezīmē kā starptautiski konkurētspējīgu un dinamisku pilsētu un ekonomiskās izaugsmes centru. Konferences dalībnieki - ārvalstu  uzņēmēji un vietējie eksperti dalīsies ar savu pozitīvo pieredzi Rīgā un ko Rīga spēj piedāvāt pasaules līmeņa uzņēmējiem, investoriem un talantiem” stāsta PBLA priekšsēde Kristīne Saulīte. 

Konferences programmā piedalīsies valsts un pašvaldības sektora pārstāvji, kā arī starptautisku uzņēmumu pārstāvji -  Ādams Fullers (Bregal Sagemount, investors Latvijas uzņēmumā Printful), Elīna Branta (Swisscom Latvija), Ēriks Bergmans (Colliers), Džons Martins Tallijs (Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā prezidents), Aļesja Kirčenko (ABSL Latvia / SEB SSC), Agnis Driksna (Rail Baltica) un citi vadošie eksperti. 

PLEIF mērķis ir veicināt Latvijas ekonomisko izaugsmi, stiprinot sadarbību starp dažādās uzņēmējdarbības nozarēs strādājošiem profesionāļiem Latvijā un pasaulē, veicināt inovāciju, finanšu un zināšanu kapitāla piesaisti Latvijai, kā arī stiprināt ārpus Latvijas dzīvojošo latviešu piederību Latvijai.

PLEIF-2021 tiešraide tiks organizēta no kultūrtelpas “Hanzas perona” digitālās studijas, taču skatītāji sekot konferencei un uzdot jautājumus varēs attālināti no visas pasaules. Foruma darba valoda būs angļu ar tulkojumu uz latviešu valodu. Sīkāka informācija par forumu un reģistrēšanās - Foruma mājaslapā https://www.pleif.lv/.

Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumu organizē Pasaules Brīvo latviešu apvienība un Latvijas Republikas Ārlietu Ministrija , sadarbībā ar ERDA un Amerikas Tirdzniecības Palātu Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI