DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Vidzemes reģiona uzņēmēji aicināti uz bezmaksas konsultācijām biznesa attīstības jautājumos, kas vērsti uz inovācijām un pārrobežu sadarbību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aicinām Vidzemes reģiona uzņēmējus izmantot iespēju un pieteikties bezmaksas konsultācijām biznesa attīstības jautājumos pie inovāciju brokera. Šāda tikšanās būs īpaši vērtīga tiem reģiona uzņēmumiem, kuriem ir ilgtermiņa attīstības plāni un kuru attīstības iespējas Latvijā ir ierobežotas. Visbiežāk tiek palīdzēts risināt jautājumus, kas saistīti ar:

  • jaunu tirgu apgūšanu,
  • biznesa procesu pārorganizēšanu,
  • produktu pielāgošanu,
  • sadarbības partneru vai starpnieku atrašanu inovāciju brokeru tīkla sadarbības valstīs – Dānijā, Igaunijā, Lietuvā, Somijā, Zviedrijā, Vācijā vai Polijā –,

tādējādi realizējot kopīgas aktivitātes viedās specializācijas piemērošanai mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) attīstībā. Konsultācijas notiek ar iepriekšēju pieteikšanos pie Zanes Pīpkalējas, uzņēmējdarbības speciālistes Vidzemes plānošanas reģionā, rakstot uz e-pastu zane.pipkaleja@vidzeme.lv vai zvanot pa tālruni +371 29212567. Konsultācijas nodrošinām bez maksas gan klātienē, gan attālināti, par to iepriekš vienojoties.

Vidzemes plānošanas reģiona dienaskārtībā atbalsts attīstībai un partnerībai ierindojas starp prioritārajām jomām jau kopš laika gala. Sniedzot atbalstu jaunu produktu un pakalpojumu attīstībai, tiek veicināta ne tikai uzņēmēju, bet visa reģiona izaugsme un konkurētspēja lokālā, nacionālā un pārrobežu līmenī. Lai to nodrošinātu, jau vairāku gadu garumā uzņēmējiem pieejams inovāciju brokera sniegtais atbalsts, kas garantē zināšanu pārnesi starp partneru valstīm Baltijas jūras reģionā, veicinot MVU kapacitātes palielināšanu viedās specializācijas piemērošanā.

Brokeru pakalpojumi ir pārbaudīti reālos tirgus apstākļos Latvijā un citur Baltijas jūras reģionā, jau ilgstoši attīstot un nodrošinot pārrobežu sadarbību, kas atspoguļojas arī dažādu uzņēmumu panākumos. Piemēram, Lietuvas uzņēmums THRUST – Intelligent UAV systems projektē un ražo bezpilota lidaparātus, kas paredzēti datu apkopošanai, lai optimizētu lauku apstrādi. Izmantojot inovāciju brokeru pakalpojumus, uzņēmumam tika īpaši piemeklēti 2 partneri no Igaunijas, kas bija ieinteresēti sadarboties ar kompāniju un kopīgi tika pieteikts finansējums dalībai AgROBOfood atklātajā konkursā, kas vērsts uz inovāciju eksperimentiem.

Šādi un citi brokeru pieredzes un pārrobežu sadarbības stāsti meklējami projekta mājaslapā, angļu valodā: www.gosmartbsr.eu/tibs.

Atbalsts uzņēmējiem tiek sniegts projekta “Starptautiskā sadarbībā balstīti jauni risinājumi reģionu un to MVU viedās specializācijas veicināšanai” (GoSmart&Excel BSR) ietvaros. Projektu īsteno Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar partneriem no Somijas, Vācijas, Dānijas, Polijas, Zviedrijas Lietuvas un Igaunijas Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020. gadam ietvaros, ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu. “GoSmart&Excel BSR” ir balstīts uz projekta “GoSmart BSR” rezultātu – pārrobežu viedās specializācijas stratēģijas metodoloģijas un starptautiskā inovāciju brokeru tīkla – attīstīšanu un paplašināšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI