DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Baltijas Konkurences iestāžu vadība tiekas Rīgā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

10. septembrī Rīgā tiekas Baltijas Konkurences iestāžu vadība, lai pārspriestu aktuālos konkurences tiesību jautājumus Baltijas valstīs un diskutētu par savstarpējo sadarbību, kopīgiem projektiem un iespējamām izpētēm.

Baltijas Konkurences iestāžu tikšanās veltīta, lai konkurences uzraugi dalītos pieredzē par nacionālo regulējumu izmaiņām, kas saistītas ar katras valsts pienākumu nacionālajos normatīvajos aktos pārņemt gan Eiropas Parlamenta un Padomes pieņemto t.s. ECN+ direktīvu, kas paredz, ka nacionālās konkurences iestādes jānodrošina ar nepieciešamām pilnvarām, neatkarības garantijām un resursiem, lai tās nodrošinātu efektīvu konkurences tiesību pārkāpumu novēršanu, gan pārņemamo Eiropas Savienības (ES) Direktīvu, kas paredz ES lauksaimniekiem un lauksaimniecības pārtikas uzņēmumiem nodrošināt aizsardzību pret negodprātīgu praksi un tirdzniecību.

Tāpat aizvien biežāk visu trīs Baltijas valstu konkurences uzraugu dienaskārtībās nonāk jautājumi, kuriem ir pārrobežu ietekme, tādējādi konferencē plānots pārrunāt ne tikai aktuālākās tirgus tendences, pārkāpumu lietas un tirgus pētījumus, bet arī uzņēmumu apvienošanās, kas ietekmē visu Baltijas tirgu.

Latvijas Konkurences padomes priekšsēdētājs Juris Gaiķis: “Baltijas Konkurences iestādes nereti saskaras ar līdzīgiem konkurences tiesību izaicinājumiem, ko efektīvi var risināt, visām trim valstīm aktīvi sadarbojoties. Jau līdz šim ar kaimiņvalstīm regulāri apmaināmies ar izpētēs nepieciešamo informāciju un esam īstenojuši arī sadarbību kopīgu pārkāpumu izmeklēšanā un apmācībās, tāpēc šī tikšanās Rīgā gan ar ekspertu pieredzes apmaiņu, gan diskusijām par kopīgām plānotām aktivitātēm nākotnē ir vēl viens solis tuvāk harmonizētākai konkurences vides attīstībai Baltijā.”

Igaunijas Konkurences iestādes ģenerāldirektors Mārts Otss: “Ir ļoti svarīgi stiprināt un veidot ciešāku sadarbību starp Baltijas valstu konkurences iestādēm, ko mudina jau pašlaik redzamā un turpmāk sagaidāmā Baltijas tirgu integrācija, kas saistīta ar vienu no ES pamatprincipiem – preču un pakalpojumu brīvas aprites nodrošināšanu visā Eiropas Savienībā.”

Lietuvas Konkurences iestādes priekšsēdētājs Šarūnas Keserauskas: “Atbalstu sadarbības stiprināšanu starp Baltijas konkurences iestādēm, kas ir īpaši svarīgi, ņemot vērā arvien pieaugošo digitalizāciju tirgos. Baltijas konkurences iestādes kā salīdzinoši nelielas aģentūras iegūtu daudz, apvienojot savus centienus un mēģinot atrast visefektīvāko veidu digitālo problēmu risināšanai.”

Baltijas Konkurences iestāžu tikšanās reizē plānots arī pārrunāt iespējamo konkurences iestāžu turpmāku ciešāku sadarbību dažādu aktuālo tirgu, t.sk. digitālo tirgu, kopīgā izpētē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI