DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. septembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valdība konceptuāli atbalsta infrastruktūras stiprināšanu iekšlietu nozarē par 14,3 milj. eiro

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 7. septembrī, Ministru kabinets pieņēma zināšanai iekšlietu ministres iesniegto informatīvo ziņojumu un konceptuāli atbalstīja infrastruktūras stiprināšanu iekšlietu nozarē par kopējo summu 14 292 026 eiro.

Informatīvajā ziņojumā iekļauti nepieciešamie pasākumi, lai nodrošinātu iekšlietu nozarei būtisku infrastruktūras attīstības projektu īstenošanu un dienestu reaģēšanas spēju stiprināšanu.

Valsts policijas lietošanā esošo nekustamo īpašumu tehniskā stāvokļa uzlabošana paredz tipveida būvprojektu izstrādi dažādas kategorijas Valsts policijas pārvalžu un iecirkņu telpām. Piemēram, tehniskās izpētes un būvprojekta izstrādi ēkas Gaujas ielā 15, Rīgā, pārbūvei Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes vajadzībām, kā arī vairāku ēku atjaunošanas un energoefektivitātes paaugstināšanas darbus.

Sabiedriskās kārtības, drošības, ceļu satiksmes kontroles un uzraudzības kapacitātes stiprināšanai paredzēts iegādāties individuālas kompaktās videokameras. Tās palīdzēs fiksēt administratīvos pārkāpumus, nostiprināt pierādījumus, tai skaitā konfliktsituācijās vai situācijās, kad amatpersonām tiek piedāvāts “kukulis”, tādējādi mazinot korupcijas riskus. Šāda veida individuālās kompaktās videokameras pārsvarā tiek izmantotas satiksmes uzraudzības un patruļpolicijas dienesta pienākumu veikšanai. Šobrīd iestāžu rīcībā esošo individuālo kompakto videokameru daudzums ir nepietiekams. Ar individuālo kompakto videokameru tiks apgādātas formastērpos tērptās amatpersonas, kuras ikdienā nodrošina sabiedrisko kārtību un drošību.

Tāpat Valsts policijai sekmīgai ceļu satiksmes un sabiedriskās kārtības uzraudzības funkciju nodrošināšanai ir paredzēta bezpilota gaisa kuģu iegāde, kas palīdzēs uzraudzīt sabiedrisko drošību un kārtību lielos publiskos pasākumos. Gaisa kuģus paredzēts izmantot arī ceļu satiksmes negadījumu shēmu izveidē, ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu fiksēšanā, kā arī grūti aizsniedzamu teritoriju apsekošanā, piemēram, apmaldījušos vai pazudušo cilvēku meklēšanā).

Ceļu satiksmes uzraudzībai paredzēta arī 360° videoieraksta sistēmas iegāde, kura var fiksēt gan tos pārkāpumus, kurus konstatē darbinieki vizuāli, gan OCTA vai tehniskās apskates neesamību.

Minēto tehnisko līdzekļu iegāde ļaus policistiem vairāk laika veltīt tiem satiksmes pārkāpumiem, kuri tiešā veidā apdraud satiksmes drošību – transporta līdzekļu vadīšana alkohola reibumā, agresīva braukšana u.c.

Tāpat paredzēts iegādāties tehniskos līdzekļus arī operatīvā darba un speciālo izmeklēšanas darbību kapacitātes stiprināšanai. Speciālie tehniskie līdzekļi sekmēs savlaicīgu un neapgāžamas informācijas ieguvi, kā arī tādu speciālās izmeklēšanas darbību un operatīvās darbības pasākumu izpildi, kam likumdošanā paredzēti  tehniskie līdzekļi.

Papildus minētajam finansējums paredzēts vēl Valsts robežsardzes informācijas sistēmas (REIS) attīstībai, VUGD mācību poligona aprīkošanai, Radiosakaru sistēmas un infrastruktūras atjaunināšanai, kā arī citiem nozarei būtiskiem pasākumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI