DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Nikodema Rancāna balva Latgales skolotājiem jau septembrī

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nikodema Rancāna balva tiek pasniegta izciliem Latgales reģiona pedagogiem, kas kopj latgaliskās vērtības, radoši un inovatīvi organizē mācību procesu, ir sabiedrības viedokļu līderi. Šogad iedibināta īpaša balva par radošu un psiholoģiski atbalstošu pieeju attālināto mācību laikā, domājot par kvalitatīvu nepārtrauktu izglītības procesu arī pandēmijas laikā. Izcilākos pedagogus var pieteikt balvai līdz š.g. 20.septembrim plkst.12.00.

N.Rancāna balva ir iedibināta 2015.gadā, godinot izcilā Latgales pedagoga, sabiedriskā darbinieka, garīdznieka devumu tieši izglītības procesu attīstībā Latgalē. Pagājušajā gadā tradicionālā balvas pasniegšanas ceremonija diemžēl izpalika, taču šogad Latgaliešu kultūras biedrība ir lēmusi, ka balvas tiks pasniegtas 26.septembrī – tieši Nikodema Rāncāna dzimšanas dienā. Pasākums paredzēts klātienē Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā vai arī attālināti, ja to pieprasītu epidemioloģiskā situācija.

Latgaliešu kultūras biedrība aicina katru skolu, skolēnu pašpārvaldi, vecāku padomi vai nevaldības organizāciju (NVO) pastāstīt par saviem izcilākajiem skolotājiem, īpaši attālinātā mācību procesa laikā. Šis laiks nostiprināja sabiedrībā skolotāja profesijas prestižu, izcēla tos skolotājus, kas, neskatoties uz daudziem izaicinājumiem, atrada radošas un skolēnu atbalstošas pieejas. Tāpat organizatori vēlas īpaši pateikties tiem skolu direktoriem, kuru iniciatīva ļāva veidot minimālus pārtraukumus mācību procesa nodrošināšanā. 

Arī šogad tiek gaidīti pieteikumi gan no pirmskolas, gan vispārējās, profesionālās un augstākās izglītības iiestādēm, kur ikdienā rūpējas par latgalisko vērtību saglabāšanu. 

Visas skolas un to pārstāvji, kā arī nevaldības organizāciju aktīvisti vai arī paši skolēni tiek aicināti pateikties izcilākajiem pedagogiem, piesakot viņus N.Rancāna balvai. Visās nominācijās pretendentiem papildus punkti tiks piešķirti, ja darbā tiek izmantota Latgales latviešu (latgaliešu) valoda un modernās tehnoloģijas, jo mūsdienās tas nodrošina izaugsmi.

Pretendentu lokā jau automātiski tiek iekļauti visi pagajušajā gadā pieteiktie pretendeti, bet vēl papildus pieteikumi šogad tiek gaidīti līdz 20.septembra plkst.12:00. Aizpildītās anketas jāsūta uz epastu: latgalisubidreiba@gmail.com

Ar nolikumu un tam pievienoto pieteikuma anketu var iepazīties arī Latgaliešu kultūras ziņu portālā lakuga.lv

Aicinājums dalībai tiks izsūtīts arī visām skolām un novadu Izglītības pārvaldēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI