DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Kravas transportlīdzekļos atklāj 247 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonas, veicot kravas vilcienu un automašīnu kontroli, novērsa 247 000 cigarešu (12 350 paciņas) un 10 160 gab. karsējamās tabakas (508 paciņas) kontrabandu. Tabakas izstrādājumi bija noslēpti vagonos ar šķeldas kravām, kā arī kravas automašīnas konstrukcijās un rezerves ritenī.  

15.augustā Indras muitas kontroles punkta (MKP) darbiniekiem, veicot no Baltkrievijas iebraukuša vilciena sastāva skenēšanas attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu šķeldas kravās. Kopā ar VRS amatpersonām pārbaudot vagonus, tika konstatēti iepakojumi ar cigaretēm, kas bija slēpti no muitas kontroles. Iepakojumos atradās 32 000 cigarešu “NZ” (1600 paciņas) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Arī 14.augustā Indras MKP, veicot kravas vilciena sastāva skenēšanas attēlu analīzi, muitas amatpersonas atklāja kontrabandas cigaretes vagonos ar šķeldas kravu. Sadarbībā ar VRS kolēģiem tika veikta muitas fiziskā kontrole un izņemti 40 000 cigarešu “NZ” (2000 paciņas).

Savukārt Ventspils ostas MKP amatpersonas 14. augustā novērsa cigarešu nelegālu pārvietošanu, veicot uz prāmja uzbraucošo kravas automašīnu kontroli. Padziļināti pārbaudot kādu transportlīdzekli, muitnieki atklāja, ka zem kabīnes, pie motora nodalījuma paslēpti vairāki saiņi, kas iepakoti melnā polietilēna plēvē. Tajos atradās 10 000 cigarešu (500 paciņas) “Minsk” un 10 160 gab. (508 paciņas) karsējamās tabakas “Heets” ar Baltkrievijas un Lietuvas akcīzes markām.

13.augustā Indras MKP muitas un robežsardzes amatpersonas vagonos ar šķeldas un skaidu kravām atklāja slēptu, nedeklarētu preci - cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemti 130 000 cigarešu (6500 paciņas) “NZ ”ar Baltkrievijas akcīzes markām.

12.augustā Grebņevas MKP amatpersonas, pamatojoties uz riska analīzes rezultātiem, novirzīja kravas automašīnu padziļinātās kontroles veikšanai. Muitas darbinieku aizdomas par kontrabandas preču slēpšanu rezerves ritenī apstiprinājās - slēptuvē atradās 35 000 cigaretes “Rothmans” (1750 paciņas) ar Uzbekistānas akcīzes markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI