DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. augustā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Atklāta piemiņas plāksne Valentīnam Hodjukam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 5. augustā, uz Rēzeknes pilsētas bērnu-jaunatnes sporta skolas peldbaseina ārsienas atklāta piemiņas plāksne vienam no pirmajiem peldēšanas sporta aizsācējiem Rēzeknes pilsētā Valentīnam Hodjukam.

Plāksnes atklāšanā piedalījās Rēzeknes pašvaldības pārstāvji, peldēšanas veterāni, kā arī V.Hodjuka tuvinieki, draugi un audzēkņi.

Ideju par piemiņas plāksnes nepieciešamību ierosināja Rēzeknes pilsētas peldēšanas veterānu iniciatīvas grupa, kas granīta piemiņas plāksnes izgatavošanu un uzstādīšanu veica par grupā savāktajiem līdzekļiem.

Valentīns Hodjuks trenera darbu sāka 1972. gadā, jaunatvērtajā peldbaseinā un bija viens no pirmajiem peldēšanas aizsācējiem Rēzeknes pilsētā. Vairāk nekā 40 gadu ilgajā trenera karjerā viņš izaudzināja vairāku talantīgu un slavenu peldētāju paaudzes, kuru skaitā ir tādi peldētāji kā Vladimirs Stoljarovs, Igors Tupits, Svetlana Grišina, Iļja Kolesnikovs un vairāki citi, kuri ar cieņu aizstāvējuši ne tikai pilsētas, bet arī valsts godu dažāda mēroga sacensībās.

Arī pēc sporta karjeras pabeigšanas vairāki audzēkņi redzēja viņa autoritātes personu, pie viņa varēja griezties pēc padoma un palīdzības, ko viņš nevienam nav atteicis.

Valentīns Hodjuks bija arī veterānu peldēšanas kustības dibinātājs Rēzeknes pilsētā. Tās dalībnieki arī šodien ar cieņu un godu piedalās valsts, Eiropas un Pasaules mēroga peldēšanas čempionātos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI