DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ugunsbīstamība mežos sasniegusi kritisku līmeni

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LVM

Eiropas mežu ugunsgrēku informācijas sistēmas “Copernicus” dati un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izplatītie paziņojumi liecina, ka turpmākās dienas visā Latvijas teritorijā būs spēkā sarkanais brīdinājums par ekstremālu karstumu. Līdz ar to mežos saglabājas paaugstināta ugunsbīstamība, un pat vismazākā uguns klātbūtne var izraisīt postošu meža ugunsgrēku.

“Visa vasara bijusi karsta un sausa, un, lai arī pēdējās dienās dažviet Latvijā lijis, ugunsbīstamība mežos sasniegusi kritisku līmeni, kas, saglabājoties karstam laikam, nemazināsies vēl vismaz nedēļu. Turklāt šobrīd mežos dodas arvien vairāk cilvēku, jo nogatavojušās mellenes un atrodamas pirmās gailenes. Vairāk nekā 90% gadījumu meža ugunsgrēkus izraisa cilvēka neapdomīga rīcība ar uguni, tāpēc sēņotājiem, ogotājiem un atpūtniekiem šai laikā jābūt īpaši atbildīgiem. Uguns ir sevišķi bīstama aizsargājamās dabas teritorijās, jo šie meži nav kopti un uguns tajos izplatās izteikti strauji,” norāda AS “Latvijas valsts meži” Mežkopības izpilddirektors Mārtiņš Gūtmanis. 

Šajā uguns nedrošajā periodā AS “Latvijas valsts meži” apsaimniekotajos mežos notikuši 102 meža ugunsgrēki, ugunij kopumā skarot 62 ha. Lielākais meža ugunsgrēks notika dabas liegumā “Ances purvi un meži”, kur uguns skartā platība veido 7,8 ha.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI