DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Kariņš: Latvijas ekonomikas izaugsmes pamatā būs viedā reindustrializācija

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš trešdien, 2. jūnijā, tikšanās laikā ar Vācijas – Baltijas tirdzniecības kameras biedriem uzsvēra, ka Covid-19 pandēmija ir izgaismojusi Latvijas ekonomikas strukturālo nesabalansētību. Lai to mainītu, valdība īstenos viedās reindustrializācijas programmu, kuras mērķis ir būtiski stiprināt un veicināt eksportspējīgo uzņēmumu attīstību kā Latvijas tautsaimniecības izaugsmes pamatu.

Tikšanās piedalījās arī Vācijas vēstnieks Latvijā Kristians Helts (Christian Heldt) un tā notika attālināti, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības.

Ministru prezidents tikšanās dalībniekus informēja par valdības darba aktualitātēm, norādot, ka trešdien, 2. jūnijā, ar valdību veidojošo partiju pārstāvjiem panākta vienošanās par galvenajiem darbiem līdz 2022. gadā paredzētajām Saeimas vēlēšanām, par prioritāti izvirzot viedās reindustrializācijas īstenošanu jeb eksportspējīgu uzņēmumu stiprināšanu un attīstīšanu.

K. Kariņš norādīja, ka valdības plāns ir veicināt eksportējošā uzņēmējdarbības sektora attīstību, kam jākļūst par Latvijas ekonomiskās izaugsmes pamatu. “Valdības līdz šim īstenotās un uzsāktās reformas saskan ar šo uzstādījumu. Esmu pārliecināts, ka tas nodrošinās turpmāku Latvijas ekonomisko izaugsmi un sabiedrības labklājības pieaugumu,” norādīja Ministru prezidents. 

Latviju un Vāciju vieno cieša divpusējā ekonomiskā sadarbība un pēc atgūšanās no Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes tai ir liels attīstības potenciāls jaunu tehnoloģiju un inovācijas jomā, sākot ar digitalizāciju, kiberdrošību, 5G un beidzot ar zaļās enerģijas projektiem.

Vācija ir viens no Latvijas nozīmīgākajiem tirdzniecības partneriem, tā ieņem 4. vietu starp visām valstīm, uz kurām Latvija eksportē savas preces, un 2. vietu preču importa ziņā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI