DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš ar deputātu grupu noslēdz vienošanos par sadarbību un atbalstu valdībai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 13. maijā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ar Saeimas deputātu grupu “Stabilitātes grupa” noslēdza vienošanos par sadarbību un atbalstu valdībai, kuru deputātu grupas vārdā parakstīja Saeimas deputāts Atis Zakatistovs, pārstāvot arī pie frakcijām nepiederošos Saeimas deputātus Aivaru Geidānu, Edgaru Kronbergu, Janīnu Kursīti un Ivaru Pugu.

Vienošanās paredz, ka Ministru prezidents un “Stabilitātes grupa” apņemas sadarboties valdības deklarācijā un valdības rīcības plānā noteikto kopīgo mērķu sasniegšanai. “Stabilitātes grupa” apņemas atbalstīt K. Kariņa vadīto valdību un tai ir tiesības piedalīties valdību veidojošo politisko pārstāvju Sadarbības sanāksmēs.

Pēc vienošanās parakstīšanas Ministru prezidents pateicās Saeimas deputātiem par konstruktivitāti un gatavību kopā strādāt, lai pārvarētu Covid-19 pandēmiju, tās radītās sekas un pie sabiedrības labklājības veicināšanas.

Saeimas deputātu grupa “Stabilitātes grupa” tika izveidota ceturtdien, 13. maijā, to izveidoja pie frakcijām nepiederošie Saeimas deputāti Atis Zakatistovs, Aivars Geidāns, Edgars Kronbergs, Janīna Kursīte un Ivars Puga.

Vienošanās par sadarbību un atbalstu Artura Krišjāņa Kariņa vadītajam Ministru kabinetam

Lai nodibinātu koleģiālus, konstruktīvus un saliedējošus sadarbības un līdzsvara mehānismus 13. Saeimā ievēlēto deputātu sadarbībā un pārvarētu Covid-19 pandēmijas izraisīto krīzi Latvijā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un pie frakcijām nepiederošie Saeimas deputāti Aivars Geidāns, Edgars Kronbergs, Janīna Kursīte, Ivars Puga, Atis Zakatistovs, kuri Saeimā 2021. gada 13. maijā ir nodibinājuši deputātu grupu “Stabilitātes grupa” (turpmāk – Deputātu grupa) un kuru vārdā šo vienošanos slēdz Atis Zakatistovs, vienojas par turpmāku savstarpēju sadarbību 13.  Saeimas pilnvaru laikā un atbalstu Artura Krišjāņa Kariņa vadītajam Ministru kabinetam (turpmāk – Valdība).

Puses apņemas sadarboties Deklarācijā par Artura Krišjāņa Kariņa vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību un Valdības rīcības plānā noteikto kopīgo mērķu sasniegšanai.

Deputātu grupa apņemas atbalstīt Ministru prezidentu un Valdību, kā arī tās pieņemtos lēmumus un veicināt Ministru kabineta iesniegto likumprojektu izskatīšanu Saeimas komisijās un pieņemšanu Saeimā.

Deputātu grupai ir tiesības tikties ar Ministru prezidentu ne vēlāk kā 48 stundu laikā pēc rakstveida lūguma.

Puses apņemas ievērot 2019. gada 23. janvāra Latvijas Republikas Ministru kabinetu veidojošo 13. Saeimas frakciju sadarbības līgumā ietvertos vispārējos savstarpējās sadarbības pamatprincipus, sadarbības kārtību un pienākumus.

Deputātiem ir tiesības piedalīties politisko pārstāvju Sadarbības sanāksmēs.

Vienošanās stājas spēkā ar tās parakstīšanas brīdi.

Rīgā, 2021. gada 13. maijā

 

Ministru prezidents Arturs Krišjānis Kariņš

 

Deputātu grupas “Stabilitātes grupa” vārdā:

Atis Zakatistovs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI