DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

KNAB aicina piedalīties OECD foruma sesijā par jauno tiešsaistes apmācību kursu korupcijas novēršanā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 25. martā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sadarbībā ar Valsts administrācijas skolu (VAS) un Valsts kanceleju aicina publiskā sektora pārstāvjus un citus interesentus piedalīties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD ikgadējā Pretkorupcijas un integritātes foruma ietvaros organizētajā Latvijas sesijā, kas veltīta jaunajam tiešsaistes apmācību kursam par korupcijas novēršanu. Jaunais apmācību kurss paredzēts visiem publiskajā sektorā nodarbinātajiem, īpaši jaunajām valsts amatpersonām.

Jaunā e-mācību kursa “Korupcijas novēršana” mērķis ir veicināt izpratni par korupcijas cēloņiem un negatīvajām sekām, sniegt zināšanas par interešu konflikta, ētikas un korupcijas risku novēršanas jautājumiem, kā arī trauksmes celšanas mehānismiem un trauksmes cēlēju aizsardzību.

KNAB pārstāve Inta Nolle foruma sesijas dalībniekus iepazīstinās ar Latvijas pieeju korupcijas novēršanā un skaidros izglītošanas nozīmi šajā procesā. Savukārt VAS direktore Agita Kalviņa iepazīstinās ar to, kā šis kurss iekļausies kopējā VAS apmācību sistēmā, un kā valsts pārvaldē nodarbinātie šo kursu varēs apgūt. Jauno bezmaksas tiešsaistes kursu prezentēs tehniskā izstrādātāja - uzņēmuma “Datorzinību centrs” valdes priekšsēdētājs Andris Ķikāns.

Tāpat foruma sesijā Polijas pretkorupcijas dienesta pārstāvis Pāvels Rutkovskis (Pawel Rutkowski), kā arī Igaunijas Tieslietu ministrijas pārstāve Ketlina Krisa Krūsmā (Kätlin-Chris Kruusmaa) iepazīstinās ar šo abu valstu pieredzi un secinājumiem, lietojot un organizējot apmācības tiešsaistē. Pasākuma noslēgumā sekos diskusija par tiešsaistes apmācību priekšrocībām, to izmantošanu publiskajā sektorā un biznesa vidē, kā arī to potenciālu un nākotnes perspektīvām.

Tiešsaistes sesija notiks 25. martā no plkst. 14.00 līdz 16.30 pēc Latvijas laika. Sesijas darba valoda ir angļu valoda ar sinhrono tulkojumu. Dalība sesijā ir bezmaksas. Iedzīvotājus aicinām sekot līdzi pasākuma gaitai KNAB un VAS sociālā tīkla Facebook kontos, kā arī VAS tīmekļa vietnē. Jautājumus ekspertiem būs iespējams uzdot VAS tīmekļa vietnē.

Jaunais e-kurss “Korupcijas novēršana” izstrādāts
 Eiropas Sociālā fonda projekt a Nr.3.4.2.0/15/I/002 "Valsts pārvaldes cilvēkresursu profesionālā pilnveide korupcijas novēršanas un ēnu ekonomikas mazināšanas jomā  ietvaros, VAS ciešā sadarbībā ar KNAB un Valsts kanceleju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI