DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsti pieci kūlas ugunsgrēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2. marta plkst. 06.30 līdz 3. marta plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā piecu kūlas un viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 12.47 VUGD steidzās uz izsaukumu Jelgavas novadā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 55m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies cilvēks. Plkst. 16.35 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti pieci kūlas ugunsgrēki: Engures novadā, kūla dega 5000m2 platībā, Jūrmalā – 100m2 platībā, kā arī Daugavpils novadā reģistrēti divi kūlas ugunsgrēki viena hektāra un 150m2 platībā, bet Vaiņodes novadā – viena hektāra platībā.

VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība! Ja pirmie kūlas ugunsgrēki norisinās nelielās platībās, tad, iestājoties sausākam laikam, kūlas ugunsgrēku platības palielinās, tie apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī izsaukumiem, kur dega sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, atkritumi konteineros, divos gadījumos vieglās automašīnas, bet vienā gadījumā – neapsaimniekota ēka un šķūnis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI