DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

TM aicina izvirzīt Latvijas kandidātus ES Vispārējās tiesas tiesneša vakancei

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 16. februārī, Tieslietu ministrija nosūtījusi aicinājumu Tieslietu padomes institūcijām un Valsts prezidenta Kancelejai izvirzīt kandidātus Eiropas Savienības (ES) Vispārējās tiesas tiesneša vakancei.   

“Latvijai jāizraugās ES Vispārējās tiesas tiesneši no tādu personu vidus, kas ir juristi ar atzītu kompetenci un kuru neatkarība nav apšaubāma, kā arī atbilst augstajām amata prasībām. Vienlaikus aicinu institūciju vadītājus, nominējot kandidātu, ievērot atklātu, demokrātisku un labas pārvaldības principu,” norāda Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs. 

Informācija par izvirzītajiem kandidātiem ir jāiesniedz Tieslietu ministrijā līdz 2021. gada 8. martam. Atlases procedūru nodrošinās tieslietu ministra apstiprināta komisija. Noslēdzoties pretendentu atlasei, komisija iesniegs tieslietu ministram priekšlikumu par vairākiem prasībām atbilstošiem kandidātiem, kurus virzīt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē. Par Latvijas valdības izvirzītā kandidāta piemērotību lems Līguma par Eiropas Savienības darbību 255. panta komiteja, bet iecels ES dalībvalstu valdības. 

ES Vispārējās tiesas tiesneša amatam ir nepieciešams izvirzīt jaunu Latvijas kandidātu, jo ir beidzies tiesneses Ingrīdas Labuckas pilnvaru termiņš.  

Papildu informācija: 

Tieslietu ministra Jāņa Bordāna izveidotajā atlases komisijā ir pārstāvji no Saeimas, Satversmes tiesas, Augstākās tiesas, Ģenerālprokuratūras, Ārlietu ministrijas un Tieslietu ministrijas. 

Plašāk ar ES Vispārējās tiesas tiesneša pienākumiem iespējams iepazīties - https://curia.europa.eu/jcms/jcms/Jo2_7033/lv/#compos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI