DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Attālināto mācību organizēšanas un īstenošanas kārtību noteiks Ministru kabinets, lemj Saeima

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 12.novembrī, otrajā – galīgajā - lasījumā kā steidzamus atbalstīja grozījumus Izglītības likumā, kas paredz, ka turpmāk attālināto mācību organizēšanas un īstenošanas kārtību noteiks Ministru kabinets.

Noteikumi, kas paredzēs attālināto mācību organizēšanas un īstenošanas kārtību, valdībai būs jāizdod līdz 2021.gada 30.janvārim.

Ar likuma grozījumiem definēts attālinātu mācību termins, nosakot, ka tās ir klātienes izglītības procesa daļa, kurā izglītojamie mācās, tai skaitā izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, fiziski neatrodoties vienā telpā vai mācību vietā kopā ar pedagogu. Tāpat likumā precizēts klātienes mācību formas un mācību līdzekļu termins.

Izglītības iestādes padome būs tiesīga lemt par to, kādi individuālie mācību piederumi jānodrošina izglītojamo vecākiem. Tāpat likumā precizētas normas par to, kādi mācību līdzekļi tiek nodrošināti no valsts budžeta līdzekļiem un valsts budžeta mērķdotācijām, kā arī nosacījums, ka pašvaldība var finansēt arī elektronisko resursu, interaktīvo mācību platformu un mācību un saziņas programmatūru iegādi vai abonēšanas maksu tās padotībā esošām izglītības iestādēm.

Likuma grozījumi nepieciešami, jo, saglabājoties Covid-19 inficēšanās un saslimšanas riskam, izglītības iestādes ir spiestas ikdienā izmantot attālinātās mācības, lai nodrošinātu izglītības programmas īstenošanu un iespēju izglītojamajiem iegūt izglītību, skaidrots anotācijā.

Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI