DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. augustā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Atbalsta sniegšana iedzīvotājiem turpinās arī pēc ārkārtas situācijas beigām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Covid-19 vīrusa straujā izplatība un tā mazināšanas pasākumi būtiski ietekmējuši vairākas Latvijas nozares un tajās strādājošos cilvēkus. 2020. gada 2. ceturksnī Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām ietvaros izsniegts par 13 014 atbalsta komplektiem vairāk salīdzinājumā ar š. g. 1. ceturksni, liecina Sabiedrības integrācijas fonda apkopotā informācija.

Pieprasījuma pieaugums skaidrojams galvenokārt pamatojoties uz bezdarba līmeņa pieaugumu nozarēs, kuras tiešā veidā ir ietekmējusi Covid-19 pandēmija, piemēram, izmitināšanā un ēdināšanā, izklaidē un atpūtā.

Lai arī valstī ārkārtas situācija ir beigusies jau pirms 2 mēnešiem, daudzi Latvijas iedzīvotāji vēl savā ikdienā izjūt Covid-19 vīrusa izraisītās sekas. Atbalsta komplekti ir būtisks palīgs ģimenēm, plānojot ikdienas tēriņus. Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām ietvaros varam atbalstīt ikvienu, kas nonācis krīzes situācijā un šajā laikā tas ir īpaši svarīgi.” norāda Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Šā gada pirmajā ceturksnī darba meklētāju īpatsvars Latvijā sasniedza 7,4% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, bet 2020. gada jūnijā faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 9,8 %, kas salīdzinājumā ar maiju ir par 0,2 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma dati.

Sabiedrības integrācijas fonds atbalstu trūcīgām, maznodrošinātām un krīzes situācijā nonākušām personām atbalsta komplektu veidā organizē kopš 2015. gada. Komplektu izdali nodrošina 28 organizācijas visā Latvijas teritorijā. Programmas īstenošanā iesaistījušās 13 pašvaldības un to iestādes, 12 biedrības un nodibinājumi, 3 reliģiskas organizācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI