DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūlijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

LSB: Kompensācijas tika solītas no “līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atbildot uz Veselības ministrijas pausto viedokli par slimnīcām pieejamajiem avansa finanšu līdzekļiem, Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs skaidro:

LR Veselības ministrijas minētais avansa maksājums 1/12 no gada finansējuma paredz slimnīcas nepārtrauktas darbības nodrošināšanu (t.sk. saimniecisko darbību un darbinieku algu izmaksas), taču šī finansējuma izlietošanas mērķis nav paredzēts valdības solīto 20% piemaksu veikšanai mediķiem par darbu ārkārtas situācijas apstākļos. Iepriekš minēts, ka finansējums tam tiks piešķirts no “Līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem”.

Pašvaldību slimnīcas Nacionālajam veselības dienestam (NVD) ir iesniegušas atskaites gan par veikto darba apjomu ārkārtas situācijas apstākļos, gan par iegādātajiem individuālajiem aizsardzības līdzekļiem (IAL), taču joprojām nav skaidrs, cik liela daļa tiks kompensēta. Neziņu tikai pastiprina fakts, ka šobrīd  NVD veic pārbaudes par slimnīcu iesniegto atskaišu darba apjoma un IAL izlietojuma pamatotību.

Balstoties uz iepriekš minēto, šodien bijām pārsteigti dzirdēt LR Veselības ministrijas skaidrojumu, ka slimnīcām piemaksu izmaksai ir pieejami NVD piešķirtie avansa maksājumi. Pamatojoties uz Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes lēmumu šie līdzekļi nav paredzēti ne darbinieku 20% piemaksu segšanai, ne IAL iegādei. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI