DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Saldus novadā atklās jaunu tūrisma objektu – “Tehnikas ceļš”

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

11. jūnijā plkst. 19.00 Saldus novadā ar retro automašīnu braucienu oficiāli tiks atklāts jauns tūrisma piedāvājums - “Tehnikas ceļš”, kas apskatāms 17 kilometru garumā gar Saldus-Kuldīgas autoceļu.

Jau vēsturiski autoceļa Saldus-Kuldīga malā bijuši apskatāmi divi savdabīgi lauksaimniecības tehnikas pieminekļi - 20. gs. sākuma tvaika lokomobīle Druvā, Saldus pagastā, un padomju laika traktors ar grāvju rakšanas iekārtu pie pagrieziena uz Namiķiem, Lutriņu pagastā.

Attīstot “Tehnikas ceļa” ideju, 2020. gadā šī autoceļa tuvumā vēl trijās vietās ir uzstādītas dažādas tehnikas vienības. Pie Lutriņu ciema izvietoti kāpurķēžu traktors un kūdras savākšanas mašīna, kas faktiski ir darba kārtībā un izmantojami zemes darbos. Pretī pagriezienam uz Jaunlutriņiem un Šķēdi redzams kāpurķēžu trošu ekskavators, kas paredzēts tranšeju, kanālu, grāvju, dīķu būvei un atjaunošanai. Jaunlutriņu pagasta Ošeniekos vietu atradusi sena 20. gs. sākuma transportējama sēklu kuļmašīna, kura darbojās kopā ar tvaika lokomobīli, kas šobrīd atrodas Saldus pagasta Druvā.

Visas tehnikas vienības izvietotas tā, lai tās būtu redzamas no Saldus-Kuldīgas autoceļa, pie tām var apstāties, braucot ar automašīnu, un tās ir brīvi pieejamas apskatei jebkuram interesentam jebkurā laikā.

Aicinām Jūs uz jaunā Saldus tūrisma piedāvājuma “Tehnikas ceļš” atklāšanas pasākumu rīt, 11. jūnijā, plkst. 19.00, kur kopīgi izbrauksim jaunatklāto tehnikas ceļu.

Ir iespēja doties braucienā kādā no retro automašīnām. Lūgums savu dalību pieteikt līdz 11. jūnija plkst. 12.00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI