DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūrpolitika

NEPLP konstatē 16 televīzijas programmu izplatīšanas “pirātus” Latvijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) 2020.gadā  sākusi vērienīgu cīņu ar tā sauktajiem “TV pirātiem”. Veicot apjomīgu interneta mājaslapu monitoringu, kopš janvāra 16 mājaslapās konstatēta prettiesiska, tajā skaitā daudzu Krievijas Kremļa propagandas televīzijas programmu izplatīšana.  

Kopš šī gada NEPLP Monitoringa departamenta kapacitāte ir stiprināta, tas ļauj pilnvērtīgāk pievērsties cīņai ar nelegālu televīzijas programmu izplatīšanas pakalpojumu sniegšanu internetā, tādējādi sekmējot legālo televīzijas izplatīšanas pakalpojumu sniedzēju darbību. NEPLP  veic pastiprinātu ārvalstīs reģistrētu mājaslapu monitoringu un ierobežo piekļuvi mājaslapām, kurās tiek izplatītas televīzijas programmas bez NEPLP izsniegtas retranslācijas atļaujas.   

“Nelegālu televīzijas pakalpojumu lietošana ir viena no Latvijas informatīvās telpas drošības galvenajām problēmām. Programmas, kas pieejamas šajās lapās var būt klaji naidīgas Latvijas valstij. Tādēļ atrast un slēgt šādas vietnes ir viens no NEPLP svarīgākajiem uzdevumiem. Šogad tā ir viena no mūsu prioritātēm un pārbaužu skaits nākotnē tikai palielināsies,” saka NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš. 

Kopš 2020.gada sākuma Monitoringa departaments veic pastiprinātu ārvalstīs reģistrētu mājaslapu uzraudzību. Kopumā 2020.gada pirmajā ceturksnī veiktas vairāk nekā 25 mājaslapu pārbaudes. Pēc NEPLP brīdinājuma trīs mājaslapas televīzijas programmu retranslāciju Latvijas teritorijā ir pārtraukušas labprātīgi, bet 6 gadījumos NEPLP lēmusi ierobežot piekļuvi tādām mājaslapām internetā kā “www.iedem.tv”, “www.peers.tv”, “www.tv.guzei.com”, www.rus24.tvwww.lion-tv.org un www.tivix.co”, uz laiku liedzot šo mājaslapu domēna vārdu izmantošanu. Savukārt attiecībā uz vēl vairākām mājaslapām NEPLP  uzsākusi ierobežošanas procedūru.  

Par pieņemtajiem lēmumiem NEPLP paziņo Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā reģistrētajiem interneta piekļuves pakalpojumu sniedzējiem, lai tie tehniski  ierobežotu šo mājaslapu darbību.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI