DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
1
1

LTRK : tuvākajā laikā valdībai iesniegsim ekonomikas atjaunošanas plānu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) tuvākajā laikā valdībai iesniegs ekonomikas atjaunošanas plānu vīrusa COVID - 19 izraisītās krīzes pārvarēšanai.  Ir svarīgi, lai Latvijas uzņēmumi var turpināt strādāt, lai cilvēkiem saglabātos ieņēmumi un darbavietas, un  pandēmijai beidzoties, ekonomika var atsākt darboties ar pilnu jaudu. Tāpat būtiski ir turpināt ieklausīties ekspertu - epidemiologu viedoklī, ja nevēlamies Latvijā ārvalstu bēdīgo pieredzi.

Katra ierobežojumu diena daļai cilvēku rada zaudējumus, tāpēc šobrīd vienlīdz svarīgi ir radīt modeli, kādā Latvijas uzņēmumi var turpināt strādāt vīrusa apstākļos, vienlaicīgi nodrošinot cilvēkiem darbu un ieņēmumus, kā arī izveidot atbalsta mehānisma rīkus uzņēmumiem jau nākamajiem posmiem krīzei mazinoties. Šobrīd LTRK strādā pie šāda rīcības plāna un plāno to iesniegt izskatīšanai valdībā.

“Vīrusa izplatības mazināšanā esam viena no veiksmīgākajām valstīm Eiropas Savienībā, jo respektējam un ieklausāmies ekspertu - epidemiologu rekomendācijās. Ja izdosies radīt un ieviest mērķtiecīgu un skaidru rīcības plānu tautsaimniecībai un uzņēmumu darbības saglabāšanai COVID-19 vīrusa laikā un pilnasinīgai un laicīgai atjaunošanai pēckrīzes periodā, varam kļūt par līderiem COVID -19 vīrusa izraisītās krīzes pārvarēšanā” saka J.Endziņš, LTRK valdes priekšsēdētājs.

“Esam pauduši atbalstu epidemiologiem, kā arī izteikuši pieņēmumu, ka ir ļoti ticami, ka ierobežojumi, ņemot vērā pasaules pieredzi, būs nepieciešami vēl vismaz 2 mēnešus, lai vīrusa izplatību noturētu apjomā, kādā mediķi spēj pilnvērtīgi strādāt. Vienlaikus, lai nodrošinātu pēc iespējas mazāku ietekmi uz ekonomiku, ir jārod risinājumi uzņēmumu darbības turpināšanai arī vīrusa turpmākas izplatīšanās gadījumā. Medijos izskanējusī ziņa par LTRK atbalstu ārkārtas situācijas pagarināšanai par 3 mēnešiem, neatbilst LTRK pozīcijai,” piebilst J.Endziņš, LTRK valdes priekšsēdētājs.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI