DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
9
9

Rēzeknē darbu sāk Covid-19 analīžu pieņemšanas punkts

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 31. aprīļa pie Rēzeknes 4. vidusskolas pagalmā (Viļānu iela 2, no Pils ielas puses) darbu uzsāks SIA "Centrālā laboratorija" Covid-19 analīžu mobilais pieņemšanas punkts. Analīzes var nodot noteiktā laikā, tikai iepriekš piesakoties un ierodoties ar savu transportu.

Punktā vienas dienas laikā analīžu paraugus varēs paņemt 30–40 pacientiem, kā arī nodrošināt līdz piecām mājas vizītēm. SIA "Centrālā laboratorija" valdes loceklis Edvīns Kazušs informē, ka paraugu pagaidu pieņemšanas punktā valsts apmaksātas bezmaksas analīzes varēs nodot personas, kuras pēdējo 14 dienu laikā atgriezušās no ārzemēm vai arī bijušas kontaktā ar saslimušo. Savukārt par maksu pakalpojums tiks nodrošināts personām, kas vēlas veikt analīzes, lai pārliecinātos par savu veselību.

Personai ar koronavīrusa simptomiem ir jāzvana pa Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta īpašo tālruni 8303. Speciālists viņu iztaujās, izvērtējot personas stāvokli, un, ja tas būs nepieciešams, reģistrēs valsts apmaksātu analīžu nodošanai. Informācija tālāk tiks nodota SIA "Centrālā laboratorija", pierakstot uz izmeklējumu. Tāpat par iespējām reģistrēties valsts apmaksātai analīžu nodošanai var interesēties, zvanot pa diennakts informatīvo tālruni Covid-19 jautājumiem 8345. Savukārt, ja simptomu nav, taču persona vēlas veikt analīzes, jāzvana "Centrālajai laboratorijai" pa tālruni 20033722 vai 20030006, vienojoties, kad jāierodas mobilajā punktā. "Centrālajai laboratorijai" jāzvana arī tām personām, kam ir ģimenes ārsta norīkojums, jo, sākot no 30. marta, arī ģimenes ārsti pacientus ar elpceļu infekcijām var nosūtīt uz valsts apmaksātiem Covid-19 testiem, nolemts Veselības ministrijā.

Covid-19 maksas pārbaudes cena ir 80 eiro. Dodoties gan uz maksas, gan bezmaksas pārbaudēm, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI