DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Aicinām pieteikties brīvprātīgos, kuri būtu gatavi nodrošināt palīdzības sniegšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Smiltenes novada pašvaldība aicina pieteikties brīvprātīgos, kuri nepieciešamības gadījumā būtu gatavi nodrošināt palīdzības sniegšanu. Ņemot vērā, ka Covid-19 vīrusa izplatība Latvijā nemazinās, pašvaldība savlaicīgi vēlas apzināt cilvēkus, nevalstiskās organizācijas un uzņēmējus, kuri būtu gatavi sniegt atbalstu pašvaldībai ārkārtējās situācijas laikā.

Pašvaldība ir apzinājusi, ka nepieciešamības gadījumā papildu palīdzība būtu nepieciešama pārtikas, medikamentu piegādes organizēšanā, ēdienu gatavošanā, cilvēku aprūpe, transporta pārvadājumi, u.c.  Pašvaldība ir apzinājusi visu savu iestāžu un struktūrvienību resursus, kā arī novada ēdināšanas uzņēmumu iespējas, un turpinās sarunas ar lielajiem novada tirdzniecības uzņēmumiem par pārtikas iegādi attālināti un piegādi, taču vēlamies savlaicīgi apzināt papildu iespējas.

Brīvprātīgie, nevalstiskās organizācijas un uzņēmēji, kuri būtu gatavi iesaistīties, aicinām jūs zvanīt uz Pašvaldības informatīvo tālruni 26362282 vai rakstīt uz e-pastu: soc.dienests@smiltene.lv (e-pastā lūdzam norādīt savu vārdu, uzvārdu, kontaktinformāciju, kā arī minēt, kā vēlētos iesaistīties). Informācija tiks apkopta un izmantota nepieciešamības gadījumā.

Informējam, ka Smiltenes novada Sociālā dienesta darbinieki ir apzinājuši novada vientuļos pensionārus, lai informētu par ārkārtējo situāciju valstī un noteiktiem drošības pasākumiem, kā arī, lai noskaidrotu, kā viņiem notiek pārtikas un medikamentu sagāde šajā laikā un vai ir nepieciešama palīdzība.  Tāpat Sociālais dienests kopā ar izglītības iestādēm ir aicinājušas vecākus informēt par to, vai ir nepieciešamība palīdzība saistībā ar pārtikas piegādi ģimenēm, sakarā ar to, ka mācības norit attālināti.  Ģimenes, kurām ir  nepieciešama palīdzība, var sazināties ar Sociālo dienestu (pa augstāk norādīto kontaktinformāciju) par Eiropas Komisijas finansētās pārtikas paku saņemšanu, ko pašvaldība izdala sadarbībā ar Latvijas Sarkanā Krusta Smiltenes nodaļu.

Tāpat atgādinām, ka, lai ierobežotu koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību un rūpētos par novada iedzīvotāju veselību, pašvaldība var palīdzēt ceļotājiem, kuri ir atgriezušies no ārzemēm, organizēt naktsmītni 14 dienu pašizolācijai. Palīdzību varam organizēt arī pašizolācijā esošo personu ģimenes locekļiem, ja tāda ir nepieciešama. Katrs gadījums un tā risinājums tiks izskatīts individuāli, tāpēc aicinām sazināties pa iepriekš norādīto kontaktinformāciju.

Arī Bāriņtiesa turpina darbu, lai prioritāri tiktu nodrošināta bērnu vai aizgādnībā esošo personu tiesību un tiesisko interešu aizsardzība. Ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par bērniem, kuri, valstī noteikto iebraukšanas ierobežojumu dēļ, šobrīd atrodas tuvinieku aprūpē bez likumiskas pārstāvības,  vai vecāki ir izbraukuši ārpus valsts un bērni atstāti vieni, vai nepieciešama palīdzība, jo vecāki atrodas pašizolācijā, aicinām nekavējoties zvanīt pa tālruni  26603348 vai rakstīt uz e-pastu: aurika.zivere@smiltene.lv

Pašvaldība turpina darbu, lai palīdzētu iedzīvotājiem! Esam atbildīgi pret sevi, pret saviem līdzcilvēkiem – bērniem, vecākiem, vecvecākiem! Ievērojam visus noteiktos drošības pasākumus un ierobežojumus! Mūsu veselība ir pati svarīgākā! 

Vairāk par Covid-19 profilaktiskiem pasākumiem. 

Par pašvaldības darbu ārkārtējās situācijas laikā. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI