DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
2
2

Bērnu klīniskās universitātes slimnīca: Vecāki, lūdzu, esiet godprātīgi!

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēdējās dienās Bērnu klīniskās universitātes slimnīca (BKUS) saskārusies ar vairākiem gadījumiem, kad vecāki apzināti maldinājuši medicīnas personālu, neatklājot, ka pēdējo 14 dienu laikā bijuši COVID-19 skartajās valstīs.

BKUS vadība un medicīnas personāls uzsver, ka šādā veidā tiek nopietni apdraudēta gan pārējo pacientu un medicīnas personāla drošība, gan visa veselības aprūpes sistēma kopumā.

Ārstu un māsu skaits nav neierobežots, tādēļ, lai medicīnas darbiniekiem, kuru darbs šobrīd ir akūti svarīgs visiem iedzīvotājiem, nebūtu jādodas piespiedu 14 dienu karantīnā, apzinātas līdzcilvēku maldināšanas dēļ, atgādinām, ka BKUS telpās ir kategoriski aizliegts ierasties, ja pēdējo 14 dienu laikā esat bijuši ārpus Latvijas vai kontaktā ar personām, kuras bijušas ārpus Latvijas. Šajā situācijā ir jāatrodas obligātā pašizolācijā, bet, parādoties simptomiem, jāzvana 113.

Īpaši uzsveram, ka BKUS ir tiesīga piesaistīt pašvaldības un valsts policiju, lai nodrošinātu visu nepieciešamo pasākumu ievērošanu COVID-19 izplatības ierobežošanai slimnīcā.

Svarīgi! Neievērojot šos noteikumus, tiks piemērotas, normatīvajos aktos noteiktās sankcijas. Atgādinām, ka par ārkārtējas situācijas un izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu persona var tikt saukta pie administratīvas atbildības, kas paredz naudas sodu vai piespiedu sabiedriskos darbus vai brīvības atņemšanu līdz 1 gadam. Smagu seku gadījumā var iestāties kriminālatbildība, kas nosaka brīvības atņemšanu līdz 8 gadiem. Papildus vēršam uzmanību, ka, lai iestātos kriminālatbildība, nav nepieciešama tīša vēlme kādu inficēt, pietiek ar apzināšanos.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI