DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs izceļ Kanādu kā spēcīgu solidaritātes piemēru

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 2. martā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Kanādas ārlietu ministru Fransuā Filipu Šampaņu (François-Philippe Champagne), kurš ieradās Latvijā oficiālā vizītē. Tikšanās laikā ministri pārrunāja aktuālos Latvijas un Kanādas divpusējās sadarbības jautājumus, atzīstot, ka abu valstu dialogs pēdējo gadu laikā ievērojami aktivizējies. Tāpat amatpersonas bija vienisprātis, ka ES un Kanādas Visaptverošā ekonomikas un tirdzniecības nolīguma noslēgšana un provizoriskās piemērošanas uzsākšana devusi pozitīvu impulsu ekonomiskajai sadarbībai, lai gan ir potenciāls to attīstīt vēl plašāk, piemēram, modernajās tehnoloģijās.

E. Rinkēvičs pateicās Kanādai par ieguldījumu Latvijas un reģiona drošībā, vadot NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā. “Tas ir spēcīgs solidaritātes piemērs, kas apliecina NATO kolektīvo aizsardzību un apņemšanos aizsargāt ikvienu alianses dalībnieku. Latvija ir ieinteresēta Kanādas militārā klātbūtnē ilgtermiņa perspektīvā,” uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs.

Ministri apstiprināja Latvijas un Kanādas stingro atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei un pauda vienotu nostāju par transatlantiskās vienotības uzturēšanas nozīmi konflikta Ukrainā atrisināšanai. E. Rinkēvičs aicināja kopīgi strādāt, lai panāktu vienotu transatlantisku pieeju cīņā pret dezinformāciju, pievēršot īpašu uzmanību Krievijas īstenotajām aktivitātēm šajā ziņā.

Amatpersonas pārrunāja Latvijas un Kanādas sadarbību starptautiskajā iniciatīvā “Sievietes, miers un drošība”. E. Rinkēvičs pauda Latvijas interesi iepazīties ar Kanādas pieredzi minētās iniciatīvas jautājumos.

Oficiālajā vizītē F. F. Šampaņam tiekas arī ar Latvijas Valsts prezidentu Egilu Levitu, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un aizsardzības ministru Arti Pabriku. Kanādas ārlietu ministrs apmeklēs arī Ādažu militāro bāzi, lai tiktos ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas Kanādas kontingenta karavīriem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI