DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

2020. gada 13. februāris uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 13. februārī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 35 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Veicot imigrācijas kontroli valsts iekšienē, Jēkabpils novadā konstatēts Latvijas pilsonis ar viltotu Kanādas autovadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu  izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Persona ievietota Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša Latvijas pilsone

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena no Latvijas izceļojoša Latvijas pilsone, kura atrodas policijas meklēšanā. 1969. gadā dzimusi sieviete aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekiem

Terehovas, Zilupes un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Kazahstānas, divi Krievijas un divi Ukrainas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – trīs Lietuvas, vienam Latvijas, vienam Indijas un vienam Krievijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 10 personām – trīs Latvijas, diviem Baltkrievijas, vienam Izraēlas, vienam Lietuvas, vienam Igaunijas, vienam Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI