DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece barikāžu laika žurnālistiem: lai brīvības ugunskuri mūsu apziņā nekad neizdeg

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ernests Dinka, Saeima

“20.janvārī katru gadu tiekamies Saeimas namā, lai pieminētu 1991.gada barikādes – Latvijas brīvības aizstāvības dienas. Šodien arī visa Rīga smaržo pēc barikāžu dūmiem, pēc brīvības. Es ticu, ka brīvības ugunskuri, šo dienu pieminot, tiks iedegti vēl gadu gadiem. Pats galvenais, lai šie ugunskuri nekad neizdegtu mūsu apziņā,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 20.janvārī, parlamentā uzrunājot barikāžu laika žurnālistus.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās visiem rakstošajiem žurnālistiem, radio un televīzijas darbiniekiem – visiem, kuri gan cilvēkiem Latvijā, gan visā pasaulē vēstīja stāstu par Latvijas brīvību. Var jau būt, ka toreiz zāle bija zaļāka un mēs paši – jaunāki, bet mēs un mūsu atmiņas ir tās pašas – par Latvijas brīvību, sacīja I.Mūrniece, uzsverot, ka šobrīd mums ir jābūvē tādas barikādes, kas mūsu apziņā un prātos aizsargātu Latviju pret viltus ziņām un apmelojumiem.

Saeimas namā klātesošie ar klusuma brīdi godināja mūžībā aizgājušo kādreizējā laikraksta “Latvijas Jaunatne” galveno redaktoru Andreju Cīruli, kurš kopā ar domubiedriem izveidoja interneta vietni “Barikadopēdiju”.

Svinīgs pasākums neatkarības cīnītājiem, kuri tolaik strādāja televīzijā, radio un laikrakstos, katra gada janvārī ir viena no parlamenta tradīcijām, kas iedibināta 8.Saeimas laikā.

Šajā dienā Saeimas priekšsēdētāja, Prezidija locekļi un deputāti piedalījās arī citos 1991.gada janvāra barikāžu aizstāvju atceres dienai veltītajos pasākumos. Atminoties vēsturiskos notikumus, deputāti piedalījās piemiņas ugunskura iedegšanā Doma laukumā, kā arī nolika ziedus Rīgas II Meža kapos, pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI