DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina skolēnus ēnot Rēzeknes pilsētas domes darbiniekus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sākusies pieteikšanās ikgadējai karjeras izglītības programmai “Ēnu diena”, kas šogad daudzos Latvijas uzņēmumos, iestādēs un organizācijās norisināsies 12. februārī.

Rēzeknes pilsētas domē šogad ēnas gatavi uzņemt domes priekšsēdētājs, Administratīvās inspekcijas inspektors, Juridiskās nodaļas vadītāja, Attīstības pārvaldes vadītājs, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs, Izglītības pārvaldes vadītājs, Tūrisma attīstības centra vadītāja, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs” vadītāja, pašvaldības aģentūras “Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs” direktore un pārvaldes “Sociālais dienests” vadītājs.

Iesūtīt pieteikumu var līdz 7. februārim mājas lapā www.enudiena.lv, sameklējot Rēzeknes pilsētas domes profilu (https://enudiena.lv/apskatit/enu-devejs/661) un izvēloties interesējošo amatu. Ēnu skaits ir ierobežots, tāpēc vērā tiks ņemta ēnotāja iesniegtā motivācija. Tāpat arī šogad pieteikšanās tika sadalīta vairākos posmos:

  • 14.-20. janvārī,
  • 24.-27. janvārī,
  • 31.janvāris - 3. februāris,
  • 7. februārī – Nejaušais ēnotājs (izvēloties vienu no piedāvātajām brīvajām Ēnu devēju vakancēm,  iespēja automātiski kļūt par šī Ēnu devēja Ēnotāju).

Ēnotājam ir iespēja pieteikties vienlaicīgi tikai uz vienu vakanci. Ja to noraida vai Ēnu devējs neapstiprina pieteikumu, skolēnam aktivizējas jauna iespēja pieteikties vakancēm. Katru reizi var pieteikties tikai uz vienu vakanci, līdz ar to izvēle jāveic rūpīgi. Pirms tam iesakām iepazīties ar plašo vakanču piedāvājumu un atzīmēt pie favorītiem tās vakances, kas interesē visvairāk un tad izvēlēties vienu vakanci, kurai pieteikties un sniegt pārdomātu motivāciju.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Latvijā Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) reģistrēta preču zīme.

Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

Šī ir programma, kas jau daudzus gadus sekmīgi iekļauj izglītības procesā karjeras jautājumus, rosinot jauniešus plānot savu nākotni jau skolas laikā. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

Ar papildus informāciju par pasākuma norisi un pieteikšanās nosacījumiem var iepazīties mājas lapā www.enudiena.lv vai arī zvanot uz Rēzeknes pilsētas domi uz tālruni 646-07616.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI