DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Baltijas valstis un Francija atbalsta ambiciozu ES budžetu un rīcību klimata jomā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 2. decembrī Rīgā tikās trīs Baltijas valstu un Francijas Ārlietu ministriju ģenerāldirektori, lai pārrunātu aktualitātes Eiropas Savienības (ES) jautājumos. Latvijas delegāciju vadīja valsts sekretāra vietniece Eiropas lietās Astra Kurme.

Konsultāciju laikā tika apspriests ES daudzgadu budžets 2021.-2027. gadam. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis par Kopējās lauksaimniecības politikas nozīmi un nepieciešamo atbalstu lauku attīstībai. Baltijas valstu pārstāvji uzsvēra nepieciešamību saglabāt atbilstošu finansējumu Kohēzijas politikai, kā arī nodrošināt finansējumu Rail Baltica projekta īstenošanai.

Baltijas valstis un Francija ir vienotas ES klimata mērķu izvirzīšanā. Īpaši tika uzsvērta ES finansējuma nodrošināšana klimata politikai, kā arī nepieciešamība panākt vienotu ES pozīciju klimatneitralitātes sasniegšanai līdz 2050. gadam.

Dalībnieki pārrunāja vienotā tirgus un industriālās politikas, tiesiskuma, Eiropas Savienības paplašināšanās, kā arī Eiropas drošības un aizsardzības sadarbības, migrācijas un Eiropas nākotnes jautājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI