DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Alūksnes simtgades svinības 2. janvārī

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nākamais gads Alūksnei būs īpašs – 2. janvārī mūsu mīļajai pilsētai apritēs 100 gadi kopš tā ieguvusi pilsētas tiesības. Tādēļ aicinām ikvienu nākamajā gadā svētkus svinēt kopā ar savu dzimto pilsētu!

Svētku rīkotāji vēlas šo dienu veidot sadarbībā ar darbīgiem, radošiem alūksniešiem, novadniekiem, kā arī iesaistīt ikvienu svētku atmosfēras radīšanā pilsētā. Par svētku moto izvēlēts sauklis “Sajūti gadsimtu Alūksnē!”.

Aicinām bijušos un esošos alūksniešus, novada iedzīvotājus svētku dienu sākt, piedaloties aizlūgumā – ekumeniskā dievkalpojumā par Alūksni, kas pulksten 16.00 notiks Svētā Bonifācija Romas katoļu baznīcā. Pēc dievkalpojuma visi dievnami pilsētā sasauksies zvanu skaņās, ieskandinot Alūksnes simtgades svētkus.

Tālākās svētku norises notiks Alūksnes Kultūras centrā. Pulksten 18.00 Kultūras centra foajē atklās alūksnietes, fotogrāfes Janas Rāgas fotogrāfiju izstādi “Manai pilsētai 100. Starp mirkļiem un vietām vienā telpā”, kas īpaši veltīta Alūksnes simtgadei.

Turpat foajē ikviens svētku apmeklētājs varēs piedalīties īpašajā Alūksnes svētku kūku parādē. Atsaucīgi cilvēki, iestādes, organizācijas un uzņēmumi būs sarūpējuši Alūksnes dzimšanas dienas svētku kūkas, ar ko varēs cienāties visi pasākuma dalībnieki. Svētku organizatori pateicas visiem, kas jau atsaukušies aicinājumam, un aicina arī citus labvēļus, kas vēlētos papildināt svētku kūku parādi ar savu kūku, pieteikties Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļā pa tālruni 26335234 vai e-pastu sanita.eglite@aluksne.lv vai valda.zeltina@aluksne.lv.

Pulksten 19.00 dzimšanas dienas koncertā “Veltījums savai pilsētai” klausītājus priecēs mūziķi, kuru dzimtā puse ir Alūksne, amatierkolektīvi, jaunie Alūksnes mūziķi. Savukārt pēc koncerta – svētku tosts, dzimšanas dienas svinēšana un cienāšanās ar kūkām, kā iespēja vērot videofilmas un fotogrāfijas par Alūksni no Alūksnes muzeja krājuma.

Bezmaksas ielūgumi saņemami Alūksnes Kultūras centra kasē!

ALŪKSNES DZIMŠANAS DIENAS SVINĪBU PROGRAMMA

 

Sv. Bonifācija Romas katoļu baznīcā

16.00 Ekumēniskais Dievkalpojums - aizlūgums par Alūksni

Pēc Dievkalpojuma - Alūksnes baznīcu zvanu sasaukšanās

 

Alūksnes Kultūras centrā

18.00 Janas Rāgas fotogrāfiju izstādes “Manai pilsētai 100. Starp mirkļiem un vietām vienā telpā” atklāšana

          Alūksnes svētku kūku parāde

 

19.00 Dzimšanas dienas koncerts “Veltījums savai pilsētai”

Pēc koncerta – svētku tosts, jubilejas svinēšana, cienāšanās ar kūkām

Videofilmas un fotogrāfijas no Alūksnes muzeja krājuma

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI