DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Latvijā ieradīsies ilgtspējīga dizaina eksperte no Ņujorkas Nora Bišara

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīga, 2019. gada 14. novembris -  Ar ASV vēstniecības Latvijā atbalstu no 19. līdz 22. novembrim Latvijā viesosies ilgtspējīga dizaina eksperte Nora Bišara (Noor Bchara) no Ņujorkas, ASV, lai tiktos ar nozares pārstāvjiem un sniegtu seminārus par atkalizmantota un pārveidota dizaina iespējām (Repurposed and Upcycled Design).

Lekcijas, semināri un meistarklases ir paredzēti dizaineriem, uzņēmējiem, studentiem, dizaina skolu pasniedzējiem un visiem interesentiem. Nākamajā piektdienā, 22.novembrī, no plkst.17:00 līdz plkst.18:30 Nora Bišara vadīs atvērtu lekciju Latvijas Mākslas akadēmijā, K2 ēkā, par ilgtspējīgu dizainu. Pēc lekcijas ir paredzēta arī jautājumu un atbilžu sesija. Ieeja pasākumā bez maksas.

Nora Bišara ir modes dizainere un ilgtspējas konsultante, kura specializējas atkalizmantota un pārveidota dizaina uzņēmumu darbības mēroga paplašināšanā (scalability). Viņa ir ieguvusi bakalaura grādu modes dizainā Modes Tehnoloģiju Institūtā (Fashion Institute of Technology (FIT)) Ņujorkā un skolā “Polimoda” Itālijas pilsētā Florencē, kas ir viena no labākajām modes augstskolām pasaulē. Savu ceļu modes dizainā Nora Bišara sāka kā praktikante Marc Jacobs modes namā un pēc tam ir strādājusi tādos modes industrijas uzņēmumos kā Zac Posen, TAHARI, ASL, un Ellen Tracy, bet pašlaik viņa ir dizainere uzņēmumā Kate Spade.

Savu dizaina zīmolu NOORISM Nora Bišara izveidoja 2015. gadā, kad redzēja, kādos apjomos katru gadu tiek ražotas pavirši izgatavotas, gandrīz vai vienreizlietojamas drēbes. Uzņēmumā NOORISM, kas atrodas Bruklinā, no valkāta džinsa apģērba tiek radīti jauna dizaina sieviešu apģērbi un aksesuāri, ko pārdod modes butīkos (boutiques), apģērbu ķēdes Anthropologie veikalos un tiešsaistē.

Programmu organizē ASV vēstniecība Latvijā, Radošo Industriju inkubators un Latvijas Mākslas Akadēmijas Modes dizaina nodaļa. Noras Bisharas vizīti Latvijā finansiāli atbalsta ASV Valsts departamenta Izglītības un kultūras lietu biroja Mākslas vēstnieku (Arts Envoy) programma.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI