DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. novembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

Latvijas valsts svētku pasākumi ārvalstīs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tuvojoties Latvijas 101. dzimšanas dienai, Latvijas Institūts radījis pilotprojektu -platformu – visaptverošu valsts svētku kalendāru “Latvija svin 101”. Šobrīd platformā ir apkopoti un atspoguļoti visi Latvijas valsts svētku notikumi ārvalstīs, taču nākotnē to paredzēts attīstīt kā globālu rīku visu, ar Latviju saistītu, ārvalstu norišu atspoguļošanai. Šobrīd kalendārā ir atrodami vairāk nekā 150 pasākumi no 27 valstīm, un ar tiem var iepazīties https://www.latvia.eu/latvian-events-abroad.

Interaktīvā platforma ir unikāla ar to, ka piedāvā iespēju katram bez maksas aktīvi iesaistīties tās tapšanā, pašiem pievienojot plānotu notikumu. Šīs platformas mērķis ir radīt vispusīgu pārskatu par to, kādi ir ar Latvijas vārdu saistītie pasākumi, kas notiek ārpus Latvijas, un tā paredzēta kā pārskatāms, mūsdienīgs, ērti lietojams ar Latviju citviet pasaulē saistītu pasākumu kalendārs. 

Vita Timermane – Moora, Latvijas Institūta vadītāja: “Kopā ar Kurp.es esam atraduši labākos risinājumus platformas ergonomiskai lietošanai. Tā lieti noderēs gan Latvijas iedzīvotājiem, kuri ikdienā ir saistīti ar ārvalstu auditorijām, gan latviešiem, kuri dažādu apstākļu dēļ mīt ārvalstīs, gan arī Latvijas draugiem un sadarbības partneriem ārvalstīs. Esam patiesi gandarīti par milzīgo atsaucību, kas parāda, ka šāda platforma bijusi ļoti nepieciešama.”

Gustavs Mārtiņš Upmanis, pasākumu platforma Kurp.es: “Kurp.es plašāk zināmas saistībā ar izklaides un kultūras pasākumu apkopošanu, taču liela daļa no tā, ko darām, ir tieši specializētu digitālu kalendāru veidošana. Līdz šim esam izstrādājuši simtgades notikumu kalendāru, kā arī sadarbojušies ar vairākām pašvaldībām. Sevišķi liels prieks tagad strādāt kopā ar Latvijas Institūtu, lai atspoguļotu visus ar Latviju saistītos pasākumus ārpus Latvijas. Ļoti patīkami pārsteidz latviešu diasporas entuziasms, organizējot tik kuplu skaitu daudzveidīgu pasākumu visā pasaulē.“

Informāciju par pasākumiem var ievietot vietnē https://kurpes.lv/lv101. To iespējams izdarīt, gan reģistrējoties kā organizatoram, gan bez reģistrācijas. Pamācība, kā to izdarīt, ir pieejama šeit:

https://www.youtube.com/watch?v=BxSncRWeV-c&feature=youtu.be  

Informācijas izvietošanā aktīvi iesaistījušies latviešu centri ārvalstīs, kultūras iestāžu darbinieki, mediji un vēstniecības.

Ar kalendāru var iepazīties Latvijas Institūta (LI) uzturētās vietnes www.latvia.eu sadaļā “Latvian Events Abroad” - https://www.latvia.eu/latvian-events-abroad  

Pilotprojekta ietvaros LI nodrošina platformas integrāciju šādās mājaslapās: Latvia.eu, MFA.gov.lv, KM.gov.lv, LI.lv, kā arī www.lsm.lv.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI