DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Jaunais nozīmētais ASV vēstnieks Latvijā ieradīsies piektdien, 1. novembrī

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīga, 2019. gada 1. novembris. – Jaunais nozīmētais ASV vēstnieks Latvijā Džons Leslijs Kārvails Rīgā ieradīsies piektdien, 1. novembrī. Vēstnieka pienākumus viņš oficiāli sāks pildīt pēc akreditācijas pie Latvijas prezidenta Egila Levita 5. novembrī.

ASV prezidents Donalds Tramps Džonu Kārvailu vēstnieka darbam Latvijā nominēja 2019. gada 8. maijā. ASV Senāts viņu šim amatam apstiprināja 26. septembrī, un zvērestu Valsts departamentā Kārvails nodeva 28. oktobrī.

Nozīmētais vēstnieks Kārvails ir ASV ārlietu dienesta karjeras diplomāts un līdz apstiprināšanai jaunajā amatā bija ASV Valsts departamenta Personāla plānošanas un attīstības biroja direktora vietnieks. Pirms tam Kārvails ir bijis ASV vēstnieka vietnieks ASV vēstniecībā Nepālā no 2013. līdz 2016. gadam, kā arī bijis ekonomisko attiecību padomnieks ASV vēstniecībā Itālijā. Kārvails ir ieņēmis ASV vēstnieka vietnieka amatu Brunejā, kā arī ir strādājis diplomātiskajā dienestā dažādos amatos ASV vēstniecībās Bagdādē, Otavā, Belfāstā, Kito, Kualalumpurā un Limā.

“Esmu pagodināts par iespēju būt par ASV vēstnieku Latvijā un savā darbā balstīties uz mūsu divpusējo attiecību stingro pamatu. Es ceru uz sadarbību ar Latvijas valdību, kā arī ļoti vēlos satikt Latvijas cilvēkus, apceļojot šo skaisto valsti.”

Nozīmētais vēstnieks bakalaura grādu ieguva Vūsteras koledžā, bet maģistra grādu Starptautiskajās attiecībās Džona Hopkinsa Universitātē. Kārvails runā itāļu un spāņu valodās. Nozīmētajam vēstniekam Kārvailam un viņa sievai Karīnai Hausčaildai ir divas meitas 

Lai saņemtu papildu informāciju, lūdzu, sazinieties ar Preses un kultūras nodaļu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI