DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Pasaules Dabas Fonds aicina uz diskusiju “Kāds sakars - vide un auto”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Diskusiju ciklā “Kāds sakars?” Pasaules Dabas Fonds aicina uz sarunu par autotransporta saistību ar aktuālajiem vides izaicinājumiem. Šī saruna būs noderīga īpaši tiem, kuri apsver tuvākajā laikā veikt automašīnas iegādi, interesējas par auto industrijas aktualitātēm, kā arī tiem, kuriem ikdienas pienākumi saistīti ar autotransporta iepirkumu un uzturēšanu, kvalitatīva vides stāvokļa saglabāšanu.

Diskusija notiks 25. septembrī plkst. 18:00-20:00, SPIIKIIZI (Kr. Valdemāra iela 17A). Diskusijā piedalīsies biedrības Auto Asociācija valdes loceklis Ingus Rūtiņš, bet diskusiju vadīs Pasaules Dabas Fonda valdes priekšsēdētājs Uģis Rotbergs. Saite uz pasākumu Facebook.

49% Latvijas iedzīvotāju ikdienā pārvietojas ar privāto automašīnu, kas ir viens no galvenajiem CO2 piesārņojuma avotiem pilsētās. Zinātnieki un Latvijas sabiedrība pauž arvien lielākas bažas par klimata krīzes ietekmi uz mūsu nākotni un dabu. Neskaitāmi pētījumi un ziņojumi liecina par strauju tuvošanos klimata slieksnim.

Diskusijā tiks aplūkoti tādi jautājumi kā:

  • Kādas pārmaiņas ir notikušas 10-15 gadu laikā, un kas šobrīd ir būtiskākais automašīnu iegādē?
  • Vai šodienas un rītdienas automašīnās ir padomāts par klimatiskajiem "pīķiem" - karstums, intensīvi nokrišņi, krasas temperatūras izmaiņas?
  • Kā automašīnas pielāgojas klimata politiskajiem mērķiem?
  • Vai automašīnu būvniecībā tiek apsvērti arī citi vides aspekti, piemēram, izejmateriālu izcelsme, transporta pārstrādes un remonta iespējas?

Pasaules Dabas Fonds rīkotajā diskusiju ciklā “Kāds sakars?” ir iesaista sabiedrība sarunās, kur galda vienā pusē ir vides aktualitātes, otrā – nozare, kura sākotnēji nešķiet saistīta ar vidi. Diskusiju mērķis ir noskaidrot, vai vides jautājumi ir tikai zinātnieku un vides speciālistu dienaskārtībā, vai arī tie skar dažādas citas sfēras.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI