DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

E. Levits: sakārtojot e-veselības sistēmu, stingri jāņem vērā pacientu tiesību aizsardzība

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidenti Ilzi Aizsilnieci un Latvijas Ārstu biedrības vadības pārstāvjiem.

Sarunā Valsts prezidents interesējās par LĀB skatījumu uz veselības nozares perspektīvu, medicīnas tiesību jautājumiem, par prakses un diplomu atzīšanas sistēmas attīstīšanu, palīdzot ārstiem, kas vēlas atgriezties Latvijā pēc darba dažādās pasaules valstīs.

Pārrunājot e-veselības sistēmas sakārtošanas iespējas, sarunā stingri tika uzsvērta nepieciešamība pēc pacientu datu aizsardzības un datu savietojamības, kā arī kontekstuāla redzējuma tehnoloģisko risinājumu nodrošināšanā.  E. Levits atzīmēja, ka valstij citās datu sistēmās ir nodrošināta gan datu savietojamība ar citiem dienestiem, gan arī personu datu aizsardzības strikta ievērošana, un būtu lietpratīgi apgūt šo pieredzi, sakārtojot e-veselību.

I. Aizsilniece sacīja, ka Veselības ministrija veic revīziju e-veselības kļūdu apzināšanā un ir

aizsākusi darbu pie sistēmas sakārtošanas, un tas no LĀB puses tiek atzinīgi novērtēts. 

Tika pārrunāti jautājumi, kas saistās ar ārstu profesionālo brīvību un medicīnisko kļūdu analīzi, pārrunājot uzlabojumu iespējas likumdošanā. Pēc prezidenta sacītā, medicīnas tiesības ir strauji augoša tiesību nozare, un E. Levits aicināja LĀB sarunā ar Tieslietu ministriju apspriest LĀB ieteikumus likumdošanas procesos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI