DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā apsveic jauno valdību un aicina sadarboties

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 25.janvārī, Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL) nosūtīja vēstuli Latvijas valdības jaunajām amatpersonām, apsveicot tās ar stāšanos amatā, un aicinot pastiprināti veltīt uzmanību finanšu sistēmas sakārtošanai, tostarp “Moneyval” ziņojumā ietverto prasību izpildei. 

ATPL arī norādīja, ka tādas jaunās valdības prioritātes kā tiesiskuma stiprināšana, izglītības sistēmas kvalitātes uzlabošana, ekonomikas konkurētspējas un investīciju apjoma palielināšana, kā arī veselības aprūpes reformu sekmīga ieviešana, jau daudzus gadus ir palātas darba kārtībā.

Vēstulē valsts augstākajām amatpersonām ATPL uzsvēra atbalstu jaunās valdības apņēmībai rūpēties par Latvijas iedzīvotāju labklājību, stiprināt eiroatlantisko kursu, nodrošināt fiskālo disciplīnu un bezkompromisa tiesiskumu, kā arī veicināt demogrāfijas jautājumu risināšanu un samazināt iedzīvotāju nevienlīdzību. Aizvadīto gadu laikā ATPL visiem šiem jautājumiem ir pastiprināti veltījusi uzmanību, iestājoties par atbildīgu finanšu sistēmu, taisnīgu un kompetentu tiesu sistēmu, reformām izglītības un veselības jomās.

ATPL uzskata, ka valdības darba galvenā prioritāte ir finanšu sistēmas sakārtošana, tostarp “Moneyval” ziņojumā ietverto prasību stiprināt Latvijas spējas cīnīties ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansējumu sekmīga izpilde, lai atjaunotu Latvijas reputāciju starptautiskajos finanšu tirgos.

ATPL galvenais mērķis vienmēr ir bijis stiprināt un attīstīt tirdzniecību un investīcijas starp ASV un Latviju, tādēļ atbildot uz Latvijas uzņēmēju vajadzībām, kopā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, palāta īsteno Gateway to the USA programmu, lai veicinātu kontaktu veidošanu starp Latvijas un ASV uzņēmējiem. Šīs platformas ietvaros Latvijas uzņēmēji var sastapt ASV uzņēmējus, biznesa konsultantus un dažādu jomu profesionāļus, lai iegūti informāciju par praktiskiem soļiem Amerikas tirgus apgūšanai.

ATPL novēl sekmes jaunajai valdībai uzstādīto mērķu īstenošanā un šo mērķu īstenošanai ir gatava dialogam ar valdības pārstāvjiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI